Cine este Elisabeta Karina, sora fostului principe Nicolae  jpeg

Cine este Elisabeta-Karina, sora fostului principe Nicolae

După excluderea fostului principe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României și la șefia Casei Regale, locul lui a fost luat de sora sa, Elisabeta-Karina de Roumanie.

În prezent, ordinea de succesiune la tron și la șefia Casei Regale a României sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a României. ASR Principesa Margareta a României este șeful Casei Regale și Custode al Coroanei României, iar primul succesor este ASR Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, urmată de fiica ei, Elisabeta Karina.

Nepoata Regelui Mihai I, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe 4 ianuarie 1989. Ea a fost botezată după mătușa regelui Mihai, regina Elisabeta a Greciei, născută Principesă a României, prima fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a României. Nașa ei de botez a fost cunoscuta scriitoare britanică Catherine Cookson. 

Elisabeta-Karina este fiica Principesei Elena a României și a reputatului profesor britanic de geografie Robin Medforth-Mills, care a lucrat un timp în cadrul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv în Sudan.

Principesa Margareta si Elisabeta Karina jpg jpeg

Principesa Margareta și nepoata ei, Karina de Roumanie Medforth-Mills (foto: romaniaregala.ro)

Ea este sora mai mică a lui Nicolae Medforth-Mills (născut în 1985), cel care a purtat până la începutul lunii august 2015 titlul de Principe al României. Deși este a doua în ordinea de succesiune la Coroana României, Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesă.

Potrivit Normelor Organice ale Casei Regale a României, titlurile princiare nu au fost primite automat, ci acordate prin voința Regelui, ca în cazul Principelui Radu al României. De asemenea, Nicolae a primit titlul Principe al României cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală la 1 aprilie 2010 și a pierdut acest titlu în urma excluderii din linia de succesiune a Coroanei, pe 10 august 2015.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills locuiește în prezent în Marea Britanie și nu vorbește limba română. Ea este o prezență discretă în spațiul public și a fost de câteva ori în România. Înainte de înmormântarea Regelui Mihai, Elisabeta-Karina a mai fost în România și în anul 2012, când și-a petrecut Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin.

Principesa Elena a divorțat în anul 1991. Nicolae și Elisabeta-Karina și-au pierdut tatăl când erau adolescenți. Profesorul Robin Medforth-Mills a murit în anul 2002. Principesa Elena s-a recăsătorit cu Alexander Phillips Nixon în anul 1998. Cei doi au celebrat căsătoria religioasă, în rit ortodox, în anul 2013, la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, într-o ceremonie oficiată de Înalt Preasfinția Sa Irineu, arhiepiscopul Alba Iuliei.

Citește și:

Securitatea lui Ceaușescu, îngrijorată de potențiala căsătorie a prințului Charles cu una dintre fiicele Regelui Mihai

Generalul care a coordonat funeraliile Regelui Mihai: „Ne-am uitat pe imagini şi pe fotografii vechi de la înmormântări regale“

Scandalurile din Familia Regală a României au ajuns în presa internațională

Foto sus, de la stânga la dreapta: Elisabeta Karina, fostul principe Nicolae, principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena și soțul ei, Alexander Phillips Nixon.