Top 5 cele mai sângeroase femei din Evul Mediu jpeg

Top 5 cele mai sângeroase femei din Evul Mediu

Frumoase, bogate, puternice sau pur şi simplu malefice. Iată un top a celor mai crude femei din istoria Evului Mediu.

bartolomeo veneto 001 1 jpg jpeg

5. Lucrezia Borgia (18 Aprilie 1480-24 iunie 1519):Lucretzia face parte din una dintre cele mai controversate familii din istorie. Familia Borgia este renumită pentru înşelăciuni, asasinări, corupţie, perversiuni sexuale şi nu numai. Despre Lucretzia se stie că a avut 3 mariaje care au avut ca scop servirea intereselor familiei. Lucretzia avea o influenţă foarte mare printre oamenii bisericii. Există şi un tablou celebru ce o înfăţişează pe Lucretzia pe scaunul papal în locul tatălui ei, papa Alexandru VI. Se mai ştie despre Lucretzia că purta mereu un inel cu otravă pe care îl folosea frecvent pentru a otrăvi băuturi.

Catherine de Medicis 1 jpg jpeg

4. Caterina de Medici (13 aprilie 1519-5 ianuarie 1589): Caterina provine dintr-o familie de nobili italieni. Aceasta ajunge regina Franţei prin căsătoria ei cu regele Franţei, Henry al II-lea. Deşi nu deţine mare putere în timpul vieţii soţului ei, reuşeşte să ia frâiele ţării ca regentă a fiilor săi, Charles IX şi Henry III. Catherina este cunoscută pentru felul în care reuşea să-şi atingă scopurile, trăindu-şi viaţa după principiile machiavellice. Lupta ei  împotriva protestanţilor, a hughenoţilor, îşi atinge punctul culminant în Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu, când regele Charles IX dă ordinul: Omorâţi-i pe toţi! Masacrul din Ziua Sf. Bartolomeu a fost mai curând o luna (23 august-29 septembrie) în care hughenoţii au fost ucişi in masă, până când Navarre se converteşte la catolicism. Catherina este învinuită si de moartea Jeannei d Albret, regina Navarrei.

isabel catolica jpg jpeg

3. Isabella de Castillia (22 aprilie 1451-25 noiembrie 1504):În religia catolică a rămas cunoscută drept “slujitoare a Domnului”. Însă istoria o recunoaşte drept una dintre cele mai crude femei din istorie. Împreună cu soţul ei, Ferdinand al II-lea de Aragon, pun bazele Inchiziţiei spaniole, instituţie ecleziastică de departe cu mult mai crudă decât inchiziţia papală. Inchiziţia spaniolă şi-a concentrat acţiunile mai ales împotriva evreilor şi a musulmanilor. Aceştia erau torturaţi în cele mai cumplite moduri si în final ucişi. În anul 1492 aproximativ 20 000 de evrei au fost exilaţi. Bunurile lăsate in urmă erau împărţite între Coroană şi Biserică. 

queenmary2 jpg jpeg

2. Regina Maria I a Angliei (18 februarie 1516-17 noiembrie 1558): Maria I sau Maria Tudor a fost fiica regelui Henric al VIII-lea si a Caterinei de Aragon. A fost al 4-lea monarh din casa Tudorilor. Maria I este cunoscută pentru cruzimea ei faţă de protestanţi. Reuşeşte in timpul domniei sale sa convertească Anglia la catolicism asasinând aproape toţi liderii protestanţi si o mare pare din enoriaşi. Domnia ei a fost una a terorii, crudă şi întunecată. De aici îi revine şi pseudonimul Bloody Mary.

Elisabeta Báthory a ucis sute de femei tinere jpeg

1. Elisabeta de Bathory (7 august 1560-21 august 1614): Elisabeta a fost o contesa unguroaică, supranumită contesa Dracula. Aceasta, împreună cu alte 4 femei, au torturat prin muşcare, înţepare, tăiere, bătaie, ardere si au ucis aproximativ 300 de fete şi femei tinere. Victimele proveneau din familii sărace cărora li se promitea un trai mai bun la castelul Čachtice unde locuia Elisabeta. Există și un zvon conform căruia contesa obişnuia să facă baie în sângele victimelor ei deoarece credea ca aşa pielea ei va rămane tânără mai mult timp.