Principesa Elena, mama prințului Nicolae: «Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu»  jpeg

Principesa Elena, mama prințului Nicolae: «Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu»

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 9 noiembrie 2017

Principesa Elena, fiica regelui Mihai, se arată ”foarte dezamăgită și îngrijorată” de faptele fiului ei, Nicolae, se arată într-ul comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, publicat joi.

”Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral și uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator”, se arată în comunicatul al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Casa Regală îl acuză pe nepotul Regelui Mihai că a încercat să intre cu forța în reședința din Elveția, În seara zilei de marţi, 7 noiembrie 2017. Conform unui comunicat de presă al Carei Regale, nepotul regelui a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale.

În schimb, prințul Nicolae respinge acuzațiile Casei Regale și susține că nu a încercat să intre cu forța în reședința din Elveția în care se află bunicul său. Nicolae afirmă că tot ce a făcut a fost să sune la ușă și să roage frumos personalul să-l lase să-și viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinții Mihail și Gavriil.

Citește și:

Cine este Nicolae, prințul exclus din Linia de Succesiune la Coroana României

De Sf. Mihail şi Gavriil, nicio sărbătoare la Palat. Majestatea Sa Regele Mihai, împărtăşit marţi seara

Neagu Djuvara: „Prinţul Nicolae ar putea fi viitorul Rege”