Principele Nicolae, prima reacție după scandalul de la reședința Regelui Mihai din Elveția  jpeg

Principele Nicolae, prima reacție după scandalul de la reședința Regelui Mihai din Elveția

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 8 noiembrie 2017

Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, respinge acuzațiile Casei Regale și susține că nu a încercat să intre cu forța în reședința din Elveția în care se află bunicul său. Nicolae afirmă că tot ce a făcut a fost să sune la ușă și să roage frumos personalul să-l lase să-și viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinții Mihail și Gavriil.

”Ieri am venit, am venit direct din avion și am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut.... Am văzut secretarul Regelui și a zis că nu are voie să lase pe cineva și un alt om a zis același lucru... Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu și doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aș dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”, a declarat principele Nicolae, pentru Știrile Pro TV

Nepotul Regelui Mihai susține că nu a fost lăsat să își vadă bunicul în ultimii doi ani, deși a încercat să facă acest lucru de 6-7 ori.

”Niciodată nu am primit o explicație. A fost chiar așa: «Nu se poate». Niciodată nu am avut o explicație pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată”.

Fiu al Principesei Elena a României, sora mai mică a Principesei Margareta și fiica Regelui Mihai I al României și a principesei Ana, principele Nicolae a fost exclus pe 10 august 2015 din linia de succesiune a Coroanei.

Casa Regală susține, într-un comunicat de presă, că Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, în seara zilei de marți, 7 noiembrie 2017, la reședința din Elveția. Nepotul regelui ar fi forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale. Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană.

Citește și:

Misterul dezmoştenirii principelui Nicolae

Foto: Facebook / PRIAevents