Osemintele lui Salvador Dali vor fi deshumate pentru efectuarea unui test de paternitate jpeg

Osemintele lui Salvador Dali vor fi deshumate pentru efectuarea unui test de paternitate

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 26 iunie 2017

Un judecător din Madrid a decis deshumarea lui Salvador Dali pentru prelevarea de probe ADN, necesare într-un proces de stabilire a paternităţii.

La 28 de ani după moartea lui Salvador Dali, o femeie din Spania pretinde că este fiica celebrului pictor spaniol. Maria Pilar Abel Martínez, în vârstă de 61 de ani, susține că mama ei, Antonia, şi artistul s-au întâlnit în 1950, când aceasta lucra pentru o familie care îşi petrecea verile în Cadaqués, în apropiere de Portlligat unde se află şi astăzi casa lui Dali, relatează publicația britanică The Guardian.

Mama Mariei Pilar Abel Martínez a demisionat în 1955, când s-a mutat în alt oraş şi s-a căsătorit cu un alt bărbat. Martínez susține, în documentele prezentate în fața tribunalului din Madrid, că pe cei doi i-a legat ”o prietenie care s-a transformat într-o iubire clandestină”.

La acea vreme, Salvador Dali era deja căsătorit cu Gala, marea sa iubire, femeia alături de care şi-a petrecut toată viaţa şi cu care nu a avut copii. Maria Pilar Abel Martínez susține că a început acest demers în urma comentariilor repetate ale mamei sale, care îi spunea că este fiica lui Dali.

Salvador Dali NYWTS jpg jpeg

Femeia a făcut un test ADN în 2007, în Madrid, folosind bucăţi din pielea şi părul artistului pe care le-a obţinut din masca mortuară a acestuia, însă rezultatele nu au fost concludente. 

Salvador Dali, în 1939

Salvador Dalí 1939 jpg jpeg

Citește și:

Playboy şi Dali - o colaborare suprarealistă

Cartea de bucate a lui Salvador Dali: erotism şi gastronomie 

Moarte şi erotism în lucrările lui Salvador Dali