Noul film despre Charles Dickens povesteşte despre iubirea lui secretă gif

Noul film despre Charles Dickens povesteşte despre iubirea lui secretă

📁 Biografii
Autor: Dana Ionescu
🗓️ 16 august 2011

Ralph Finnes va regiza  „Femeia invizibilă“, un film despre amorul tăinuit dintre marele scriitor britanic şi actriţa Nelly Ternan

Potrivit cotidianului „The Guardian“, Ralph Finnes îşi va încerca norocul la regia de film din nou, de data aceasta optând pentru un proiect intitulat „The Invisible Woman“/ „Femeia invizibilă“, o ecranizare a volumului cu acelaşi titlu, publicat în 1990 de Claire Tomalin. Cartea reconstituie şi analizează relaţia dintre Charles Dickens şi Nelly Ternan, actriţă din epoca victoriană, cu care autorul „Marilor speranţe“ a avut o relaţie de lungă durată.

Reprezentanţii BBC Film, compania care va produce proiectul, au anunţat că filmările vor începe în primăvara anului viitor, după ce în luna februarie instituţiile de cultură din Marea Britanie vor marca prin evenimente speciale Bicentenarul Charles Dickens.

Scenariul filmului este semnat de Abi Morgan. Bugetul iniţial al proiectului este de 12 milioane de lire sterline. Distribuţia urmează a fi anunţată şi până în prezent nu se ştie dacă Ralph Finnes va participa şi în calitate de actor, aşa cum s-a întâmplat în „Coriolanus“, filmul cu care şi-a făcut debutul în regie.

Jurnaliştii de la „The Guardian“ susţin că artistul ar putea fi o alegere bună pentru rolul principal, deoarece Ralph Finnes l-ar putea interpreta pe Charles Dickens, care avea 45 de ani în 1857, când a cunoscut-o pe actriţa Nelly Ternan, pe atunci în vârstă de 18 ani.Relaţia dintre cei doi a rămas secretă chiar şi după ce, un an mai târziu, scriitorul s-a despărţit de soţia sa. Nelly Ternan avea să rămână alături de Charles Dickens şi să-l însoţească în călătorii până la sfârşitul vieţii acestuia.