Bijuteriile femeii pentru care a abdicat regele Edward al VIII lea, scoase la licitaţie jpeg

Bijuteriile femeii pentru care a abdicat regele Edward al VIII-lea, scoase la licitaţie

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 22 iulie 2010

Mai multe bijuterii create de casa Cartier pentru ducele şi ducesa de Windsor, care au făcut parte din celebra colecţie de bijuterii vândută pentru o sumă record în 1987 la Geneva, vor fi scoase la licitaţie, în noiembrie, la Londra, la casa Sotheby's, informează AFP.

Un număr de 20 de obiecte, estimate la 3, 5 milioane de euro, vor fi scoase la licitaţie pe 30 noiembrie, la Londra. Piesele emblematice ale acestei licitaţii sunt semnate de Jeanne Toussaint, directoarea casei de bijuterii Cartier începând din 1933 şi până la sfârşitul anilor 1960.

Citeste şi:

Regele Eduard al VIII‑lea a abdicat pentru amanta sa

O brăţară în formă de panteră, încrustată cu diamante şi onix şi creată în 1952 şi o broşă-flamingo din rubine, safire, smaralde, diamante şi citrin din 1940, oferită de duce ducesei de Windsor, sunt estimate la un preţ cuprins între 1 şi 1, 5 milioane de lire sterline fiecare.

Un port-ţigaret Cartier din aur de 18 carate încrustat cu pietre preţioase, pe care este gravată inscripţia "David from Wallis Christmas 1935" (Pentru David, de la Wallis, Crăciun 1935), este estimat la un preţ de 150.000 - 200.000 de euro.

"Această licitaţie ne prezintă nu doar câteva exemple incomparabile ale geniului casei Cartier în colaborarea cu familia Windsor, ci şi câteva piese ale căror inscripţii ne relatează una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din secolul al XX-lea", a declarat David Bennett, directorul departamentului de bijuterii pentru Europa şi Orientul Mijlociu în cadrul casei Sotheby's.

Edward al VIII-lea, devenit rege al Marii Britanii în ianuarie 1936, a abdicat în luna decembrie a aceluiaşi an pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o americancă divorţată de două ori, care nu a fost niciodată acceptată de biserica anglicană şi nici de casa regală britanică.

În 1987, casa Sotheby's a vândut la Geneva bijuteriile ducesei de Windsor, pe care aceasta le lăsase moştenire Institutului Pasteur. Această vânzare a doborât toate recordurile vremii, cele 306 obiecte scoase la licitaţie fiind vândute pentru 75, 4 milioane de franci elveţieni (50 de milioane de dolari).