Walt Disney: Povestea din spatele succesului jpeg

Walt Disney: Povestea din spatele succesului

📁 Biografii
Autor: Cristian Voda

Walter Elias “Walt” Disney s-a născut în dată de 5 Decembrie 1901 în Hermosa Illinois. El şi fratele său Roy au fondat Walt Disney Production. Totuși cea mai mare realizare și creaţie a lui Walt Disney este personajul de desene animate Mickey Mouse.

Născut într-o familie numeroasă și săracă, Walter a fost nevoit să livreze zilnic un număr considerabil de ziare pentru a-și ajuta familia. Toți banii strânși de acesta erau luați de către tatăl său. Din pricina condiților în care trăiau, frații acestuia decid să plece de acasă.

“Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit... Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se întâmplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.”

Clipboard01gbe jpg jpeg

La vârsta de 19 ani, își urmează visul de o viață și înființează o companie de animație. Din nefericire, cărțile create de acesta nu au impactul scontat, iar compania intră în faliment.

Dupa o perioadă, acesta deschide un studio de animație în garajul casei sale, iar în următorii 5 ani lucrează fără a obține profit.

În 1928, creează o peliculă de succes, dar este trădat de proprii colegi și astfel pierde drepturile de autor pentru propria creație.

Devastat, fără locuință, cu puțini bani pentru a se întreține, nu renunță și încearcă crearea unei noi pelicule, care, din păcate nu-și găsește finanțator. În final, decide să mai încerce încă o dată și așa ia naștere Mickey Mouse, care rămâne până în prezent emblema companiei Disney, fiind cel mai apreciat și recunoscut caracter din marea familie Disney.

Motivat de reușită, Walt decide să creeze un film de lung metraj, în ciuda criticilor aduse acestei idei. Pentru crearea filmului au fost necesari 3 ani și au necesitat costuri echivalente astazi la 25 de milioane de dolari.

Pe parcursul vieții, Walt Disney a câștigat 22 de premii Oscar și a fost nominalizat de 59 de ori.