Viaţa amoroasă a lui Charlie Chaplin jpeg

Viaţa amoroasă a lui Charlie Chaplin

Chaplin şi-a făcut debutul la Hollywood la vârsta de 24 de ani. Era împătimit de muncă, dar viaţa sa particulară era cât se poate de “liberă şi neîngrădită”. Alter-ego-ul lui, Charlie, era un personaj naiv şi solitar, dar adevăratul Charles Chaplin era complet diferit de imaginea sa de pe ecran. Se întâlnea cu femei superbe şi a fost căsătorit de patru ori.

Prima dată s-a căsătorit în 1918, când avea 29 de ani. Pe soţia lui o chema Mildred Harris şi avea la momentul respectiv 16 ani. În anul următor, Mildred a născut un băieţel care, în mod tragic, se stinge din viaţă la numai trei zile după naştere. Relaţia dintre cei doi s-a răcit în urma acestei tragedii, iar soţia lui Charlie a intentat divorţul care s-a finalizat în 1920. În timpul filmărilor pentru “Piciul”, instanţa îi cerceta averea, iar soţia lui l-a acuzat de “cruzime psihică”.

Acesta a fost doar începutul problemelor pe care le-a avut cu femeile.

La 35 de ani s-a căsătorit a doua oară. Şi de data aceasta mireasa, pe care o chema Lita Grey, avea 16 ani. Cu ea a avut doi copii, dar mariajul lor s-a încheiat după trei ani. Iarăşi, după procesul de divorţ, tribunalul a cercetat casa şi studiourile din Beverly Hills.

A treia oară Charlie s-a căsătorit în China. El avea 47 de ani, iar ea,  Paulette Goddard, avea 25. Şi această căsătorie avea să se încheie, de data asta după şase ani.

Când s-a căsătorit a patra oară, Charlie avea 54 de ani. Partenera sa era Oona O’Neill, fiica dramaturgului Eugene 0′Neill, şi avea 18 ani, fiind cu treizeci si şase de ani mai tânără decât el. Oona i-a devenit parteneră de viaţă, iar cei doi au avut împreună opt copii.

Multiplele sale căsătorii cu femei mai tinere aveau să dea naştere, mai târziu, la critici prin care era etichetat drept un „pericol pentru tinere”.

sursa: http://istoriiregasite.wordpress.com/2012/05/29/viata-amoroasa-a-lui-charlie-chaplin/