Lola Montez, capricioasa amantă a regelui Bavariei jpeg

Lola Montez, capricioasa amantă a regelui Bavariei

📁 Biografii
Autor: Redacția

Pe numele  ei adevărat Eliza Gilbert (1821-1861), frumoasa dansatoare irlandeză şi-a ales un nume de scenă pe măsura temperamentului ei vulcanic. Lola a devenit faimoasă dansând tarantela într-o costumaţie considerată obscenă pentru acele timpuri.

Comportamentul Lolei era total opus faţă de ceea ce se aştepta de la o femeie la începutul secolului al XIX-lea. Încăpăţânată, materialistă, capricioasă şi extrem de vulcanică, se spune despre Lola că ducea peste tot cu ea un bici şi nu se sfia să-l folosească.

În plus, când era furioasă avea obiceiul să-şi sfâşie hainele de pe ea. Cu un apetit sexual peste medie, a avut numeroşi amanţi (printre ei şi compozitorul Franz Liszt), însă cel mai important a fost regele Ludwig I al Bavariei.

A răsfăţat-o cum doar un rege poate, oferindu-i nenumărate daruri, printre care şi o trăsură placată cu aur şi căptuşită cu hermină. Supuşii regelui nu s-au dovedit la fel de încântaţi de ea şi chiar au cerut să fie expulzată.

Tensiunile au devenit atât de mari încât Ludwig, temându-se pentru tronul său, a fost nevoit să o alunge din Bavaria, oferindu-se însă să o întreţină în continuare.