Povestea lui June Carter și a lui Johnny Cash  Iubire pe ritmuri de country jpeg

Povestea lui June Carter și a lui Johnny Cash. Iubire pe ritmuri de country

📁 Biografii
Autor: Redactia OK Magazine

El a fost regele scenei și ea, regina inimii lui. Unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului trecut, cu peste 90 de milioane de albume vândute în întreaga lume, s-a îndrăgostit de această cântăreață cu pedigri, dintr-o legendară familie de staruri country.

Este de ajuns să revezi clipuri vechi pe YouTube sau celebrul film de Oscar Walk the Line, din 2005, pentru a înțelege de ce iubirea lor a fost așa deosebită. Scena, muzica și reflectoarele au făcut ca povestea începută undeva în anii ’50 să se aștearnă în fața ochilor noștri ca un musical. Până la urmă, pe scenă erau de găsit Johnny și „doamna lui“, June, nu mai puțin de 180 de zile pe an.

Doamna lui Johnny Cash a intrat în viața celui supranumit „Bărbatul în Negru“ într-un moment în care exista deja o femeie care-i purta în mod oficial numele, Viviano Liberto. Era anul 1956 când cei doi muzicieni, un Cash care se lupta cu dependența de droguri și o June căsătorită, s-au văzut pentru prima dată în culisele festivalului country Grand Ole Opry, din Nashville. De fapt, June avea să treacă prin două mariaje până când starul country să intre în viața ei și să rămână acolo până la moartea amândurora, în 2003. 

rexfeatures 84682a 752x1024 jpg jpeg

În 1952, June se căsătorea cu artistul country Carl Smith și devenea mama unei fetițe, Rebecca Carlene. Uniunea lor a durat doar patru ani și, după divorț, June a acceptat să meargă în turneu cu legendarul Elvis Presley, ca backing vocal, perioadă în care i-a spus „Da“ ofițerului de poliție Edwin Nix, cu care a avut o altă fiică, Rozanna. Și chiar Elvis a fost cel care i-a făcut cunoștință acesteia cu muzica lui Johnny Cash. „Elvis a fost un mare fan al lui John și mi-a cerut să ascult multe melodii de-ale lui. Atunci am aflat prima dată despre Johnny Cash și am devenit, la rândul meu, un fan. Încă mai sunt și acum“, avea să mărturisească June în 1981. 

familie lui johnny cash GettyImages 74256700 744x1024 jpg jpeg

1957: Johnny Cash alături de prima soție, Vivian Liberto, și două dintre cele patru fiice ale lor 

Însă ceea ce astăzi se citește ca un model de iubire și pasiune intensă a fost privit, la început, ca o legătură supărătoare, în special de către cei care s-au situat în tabăra fostei soții, victima acestei povești. Acești apropiați ai lui Vivian au privit-o pe June Carter ca pe o vampă fără scrupule, echivalentul lui Yoko Ono a lui John Lennon în lumea country. Și nu aveai cum să nu simți o doză de milă pentru casnica fidelă și mama celor patru copii ai lui Cash, lăsată în urmă să aibă grijă de familie și casă, în timp ce Jonny Cash și „cealaltă femeie“ deveneau regele și regina muzicii country. 

Click aici pentru continuare