Naty Revuelta, amanta literar artistică a lui Castro jpeg

Naty Revuelta, amanta literar-artistică a lui Castro

S-a născut  în decembrie 1925, dintr-un tată alcoolic şi o mamă cu trecut vesel. Părinţii divorţează când era doar un copil. Va fi crescută de bunici, oameni de condiţie bună. Urmează liceul la Philadelphia şi Colegiul la Washington. 

Cea mai frumoasă femeie din Havana ştie trei limbi străine (franceză, engleză şi spaniolă), frecventează cluburile americane selecte din Havana, citeşte mult şi face militantism politic anti-Batista. În 1948 se căsătoreşte cu unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi ai Cubei – Orlando Fernandez Ferrer – cu care are o fiică:pe Natalia.

În ianuarie 1953, Fidel Castro, care colecta bani pentru Mişcarea sa, face o vizită acasă doctorului Orlando Fernandez. Naty, care ştia de vedeta Castro din ­cercurile Partidului Ortodox, se îndrăgosteşte fulgerător de tânărul Rebel. În timp ce Fidel e închis în Insula Pinilor, cei doi angajează un schimb de epistole, în care amorul se întrezăreşte printre rândurile dedicate lecturilor comune. În multe puncte, corespondenţa lor ia înfăţişarea unei telenovele. Astfel, Naty îi trimite la un moment dat romanul lui Somerset Maugham, „Rosy”, având lipită pe coperta interioară o fotografie înfăţişând-o în rochie de seară decoltată, într-un halou de lumină albă.

După ieşirea lui Fidel din închisoare, cei doi devin amanţi

Până la plecarea lui Castro în Mexic, se întâlnesc într-o casă pusă la dispoziţie de Lidia, sora vitregă a lui Castro. La 19 martie 1956, în timp ce se afla în Mexic, lui Castro i se naşte o fiică, Alina, botezată astfel de Naty după numele mamei lui Fidel, Lina Cruz. Elegant, soţul o recunoaşte pe Alina drept fiica sa, astfel că fata lui Castro se va numi Alina Fernandez. Deşi Naty şi Orlando sunt despărţiţi fizic, totuşi, ei nu divorţează decât în 1959. În 1961, chirurgul pleacă în exil la Miami, fără a-şi preveni nevasta, luând-o cu el pe prima fiică, Natalia, şi lăsându-i lui Naty pe Alina. În 1960, când e naţionalizată compania americană Eso, Naty, care lucra la Companie, rămâne pe drumuri timp de şase luni.

naty jpg jpeg

Orgolioasă, nu-i cere însă lui Fidel Castro s-o ajute. O salvează un medic amic, şeful Spitalului Naţional din Havana, care o angajează la Contabilitate. În 1964, şi pentru că amanta de stat a lui Castro – Celia Sanchez – face presiuni, geloasă pe Naty, Naty e trimisă doi ani în Franţa pentru a studia Chimia Organică. Are până în 1973, când se retrage, slujbe lipsite de importanţă.

Alina Fernandez nu e recunoscută de Castro drept copil legitim de-al său. Până la 16 ani, duce viaţa unei cubaneze obişnuite:merge cu autobuzul, beneficiază de libreta(cartela cubaneză), se duce la muncile agricole. Invitată de Raul Castro la aniversarea înfiinţării MINFAR şi MININT, Alina îl cunoaşte pe Yoyi, locotenent de Contraspionaj în cadrul Tropas, echivalentul cubanez al „beretelor verzi”americane. Ofiţerul îşi părăseşte iubita (o celebră cântăreaţă neagră) şi se mută la Alina. Fidel Castro, care-şi aminteşte brusc de ea, îi interzice să-l ia de bărbat. Încăpăţânată, ca şi taică-său, Alina se mărită totuşi. Un an după aceea, divorţează şi se îndrăgosteşte de un sublocotenent din trupele speciale, amic al fraţilor Guardia şi al lui José Abrantes, ministrul de Interne. Alina duce o viaţă bramburită.

Dă naştere unei fete, Alina, e internată patru luni într-o clinică psihiatrică, trece dintr-un pat într-altul. Amorezată de un mexican, vrea să se mărite şi să plece din Cuba. Castro îi interzice. Şi pe drept motiv. Ar deveni ţintă vie pentru CIA. Mexicanul sfârşeşte prin a o şterge (singur) din Cuba. Alina se cuminţeşte brusc şi, după un stagiu în Ansamblul artistic al Forţelor Armate Revoluţionare, devine manechin la clubul pentru nomenklaturişti, Casa, condus de Cachita Abrantes, nevasta lui José Abrantes.

La un moment dat, a circulat zvonul că Alina Fernandez o făcea pejinitera(cavaleristă, poreclă dată prostituatelor pentru străini în Cuba). După eşecul căsniciei cu locotenentul Yoyi, din contraspionajul cubanez, ea se afişează cu străini. Mai mult, e arestată pentru prostituţie şi ţinută 3 zile în arest preventiv. În 1993, fuge din Cuba deghizată ca turistă spaniolă, obţinând mai târziu şi plecarea fiicei sale, Alina. De la Madrid, merge la Miami. În exil, Alina practică o intensă prostituţie intelectuală. Altfel spus, vinde ceea ce se cumpără de către duşmanii tatălui.

A scris o carte idioată, publicată în 1998 sub titlul Fidel, tatăl meu, a vândut presei şase dintre scrisorile lui Fidel către maică-sa şi, implicată în cercu­rile anticastriste de la Miami, are emisiuni la radiourile şi televiziunile îndreptate către Cuba. Spre deosebire de fiică-sa, Naty Revuelta, rămasă în Cuba, a dat puţine interviuri presei, în toate mărturisindu-şi dragostea şi respectul faţă de fostul amant.