Marile iubiri interzise ale Hollywoodului jpeg

Marile iubiri interzise ale Hollywoodului

📁 Biografii
Autor: Redactia OK Magazine

În Cetatea Filmului, cele mai frumoase poveşti de dragoste s-au scris la început în ilegalitate:oricât de căsătorite ar fi fost starurile, fiecare cu altcineva, şi oricât de grele ar fi fost acuzaţiile presei, ale Senatului american şi chiar ale Vaticanului.

Humphrey Bogart şi Lauren Bacall

O femeie cu origini româneşti a scris câteva file importante din istoria iubirii la Hollywood. Alături de Bogie, a trăit o dragoste ca-n filme, încălcând reguli sociale care şi acum sunt bariere greu de trecut pentru atâtea cupluri. Cei doi au trăit o pasiune nebună şi o iubire ilegală, savurată la început în întâlniri pe ascuns, adesea în maşini parcate pe străduţe lăturalnice întunecate. Căci Bogie era în continuare soţul actriţei Mayo Methot. „Iubita mea, ai intrat în viaţa şi în inima mea şi toată dragostea pe care o am e a ta. Dar acum mă tem că nu vei înţelege, că nu vei mai avea răbdare şi că te voi pierde. Însă chiar dacă s-ar întâmpla asta, eu te voi iubi în continuare, căci tu eşti cea din urmă dragoste a mea (…) Ultimii doi ani au fost îngrozitori şi aproape că m-au adus în pragul nebuniei.

Dar curând vei fi lângă mine, Baby, şi când vei veni, vei aduce cu tine tot ceea ce contează pentru mine pe lumea asta“, îi scria Humphrey lui Lauren. Iar după ce el şi-a finalizat divorţul, s-a căsătorit, la doar trei luni după, în 1945, cu Lauren, într-o ceremonie organizată în Ohio, la ferma unui prieten comun. „Nu pot uita lacrimile lui Bogie din acea zi. De câte ori mă uitam la el, aveam un sentiment înălţător. Mi se părea că tot ce mi se întâmplase înainte se întâmplase pentru a mă aduce în acea zi, alături de el. Eram convinsă că acea fericire va durapentru totdeauna. Nu-mi mai puteam imagina viaţa fără el. Eram împreună, până când moartea ne va despărţi“, spune ea. Şi aşa a şi fost!

Elizabeth Taylor şi Richard Burton

image

S-au cunoscut pe platourile grandioasei pelicule „Cleopatra“, cel mai scump film hollywoodian la acel mo­ment. Burton tocmai se refăcea după o cum­plită beţie, iar mâinile îi tremurau atât de tare, încât nu-şi putea ţine cana cu cafea. Liz i-a dat să bea cu răbdare din ceaşcă şi acela a fost momentul în care privirile lor s-au întâl­nit ca într-o îmbrăţişare electrică. Deşi acela avea să fie şi un avertisment dureros pentru povestea lor de iubire:amândurora le plă­cea prea mult alcoolul. Iar beţiile lor notorii, sfârşite în scandaluri monstru, combinate cu dependenţa ei de cock­tailuri de analgezice şi somnifere aveau să provoace fisuri în relaţia lor.

Dragostea lor a provocat un cutremur în lumea mondenă şi presă, cu unde de şoc până la Vatican – căci amândoi erau căsătoriţi… cu altcineva. După ce fiecare a divorţat, cei doi şi-au unit destinele în 1964, pentru a divorţa în 1974 şi a se recăsători pentru doar un an, în 1975. Şi deşi fiecare a încercat să-şi refacă viaţa apoi, Liz şi Richard s-au iubit până la ultima suflare. Pe 2 august 1984, el i-a trimis o scrisoare în care îi mărturisea că cel mai fericit a fost doar alături de ea. Scri­soarea a ajuns la destinaţie la câteva zile după moartea lui Richard, iar Liz a găsit-o chiar la întoarcerea de la Londra, unde asistase la înmormân­tarea lui. Ce moment trebuie să fi fost acesta pentru ea! A deschis pli­cul şi l-a citit printre lacrimi, cu mâinile tremurânde. Inima lui rămăsese tot a ei.

Continuarea aici