Freddie Mercury și cine este femeia din spatele melodiei «Love of my life» jpeg

Freddie Mercury și cine este femeia din spatele melodiei «Love of my life»

📁 Biografii
Autor: Redacția

Filmul Bohemian Rapsody, nominalizat la Oscar anul acesta, a stârnit controverse despre sexualitatea celebrului artist, Freddie Mercury, dar ne-a adus aminte de una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din istorie: Mary Austin și Freddie Mercury. 

S-a speculat mult despre relația celor doi în toate sensurile, dar cine e femeia care i-a furat inima lui Mercury, care i-a fost aproape până la sfârșit și a devenit și discrete moștenitoare a averii lui?

Mary Austin l-a cunoscut Freddie Mercury în 1970, prin intermediul lui Brian May, chitaristul trupei Queen. Ea avea doar 19 ani și lucra pentru unul dintre cele mai șic magazine din Londra, Biba, în departamentul de PR. Mary provenea dintr-o familie modestă, iar ambii săi părinți aveau deficiențe de auz. La momentul întâlnirii Mary era studentă la Arte.

img (1) jpg jpeg

Cum a devenit Mary Austin: Love of My Life

După ce s-au întâlnit în magazinul Biba, locul ei de muncă, Mary Austin și Freddie Mercury au început să iasă împreună și, în doar câteva luni, s-au și mutat împreună, în West Kensington. Relația lor romantică, pe care Freddie a prețuit-o până la sfârșitul zilelor sale, a inspirat unele dintre melodii ale trupei Queen. Cei doi s-au despărțit după ce Freddie a început o relație cu un angajat de la Elektra Records, lucru pe care i l-a și mărturisit lui Mary.

image

Acest fapt nu l-a oprit pe să aibă în continuare o relație specială cu Mary, despre care spunea într-un interviu din 1978 că după 7 ani am ajuns la o înțelegere. Freddie invoca faptul că este mult timp plecat în turnee și că Mary ar trebui să aibă propria ei viață. Cumva încerca să și ascundă orientarea sexuală. Deși era peste măsură de flamboiant pe scenă, asumându-și o personalitate publică cât se poate de gay, s-a ferit să facă declarații în acest sens, să se justifice sau să explice.

Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar. Considerat ca fiind unul din cei mai buni căntăreţi din toate timpurile, Freddie avea o voce deosebită şi distinctivă, incluzând un ambitus de 4 octave. Deşi vorbea pe tonalităţi de bariton, el cânta majoritatea melodiilor ca tenor. Mercury este recunoscut pentru prestaţiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. Una din cele mai notabile performanţe al lui Mercury cu Queen a avut loc la Live Aid în 1985, când un stadion întreg de 72,000 de oamenii au bătut din palme, au cântat. Performanţa celor de la Queen la acest eveniment a fost declarată de mulţi specialişti drept cel mai bun concert din toate timpurile.

Totuși cea mai ascunsă parte a vieții lui Freddie a fost cea privată, iar relația cu Mary a fost unul dintre misterele vieții sale, în special după ce s-au despărțit oficial. Ceea ce Freddie și Mary au avut-o era departe de orientarea sexuală a artistului : chiar spre sfârșitul vieții acesta spunea că toți iubiții pe care i-a avut au fost geloși pe relația specială pe care o avea cu Mary și care nu putea fi înlocuită de niciunul. După separare, cei doi au continuat să fie foarte apropiați – chiar locuind foarte aproape, pentru că Freddie i-a cumpărat lui Mary un apartament în apropierea fostei lor case. Iar câțiva ani mai târziu, în 1985, el spunea într-un interviu: „singura mea prietenă este Mary și nu vreau pe nimeni altcineva. Pentru mine, ea este soția mea. Pentru mine, ce am avut a fost căsătorie. Credem unul în celălalt, iar asta este suficient pentru mine.”

Citește și: 11 feluri în care Bohemian Rhapsody ne-a mințit

Mary a fost printre primele persoane care au aflat de diagnosticul lui Freddie și i-a fost alături în ultimii ani, îngrijindu-l în ultima fază a bolii, când nu mai vedea bine și nu se mai putea ridica din pat. Conform cărţii lui Jim Hutton, „Mercury and Me“, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA în primăvara anului 1987, puţin după Paşte. În acelaşi an, Mercury a declarat că testul său a ieşit negativ. În ciuda negaţiilor, presa britanică a continuat zvonurile în anii următori, din cauza stării psihice a lui Mercury şi din cauza lipsei de turnee a celor de la Queen. În ultimul său an de viaţă, Queen era la apogeul succesului, albumul „Innuendo“ intrând în topurile britanice pe locul întâi şi vânzându-se în 250.000 de exemplare doar în prima săptămână de la lansare.

image

Artistul a murit pe 24 noiembrie 1991, la doar o zi după ce își declarase public diagnosticul, de pneumonie – o complicație ce apărea frecvent în rândul celor care sufereau de SIDA. Mary Austin a intrat, conform dorinței lui, în posesia cenușii, pe care a îngropat-o într-un loc despre care nu a povestit nici până în ziua de astăzi. Mare parte a posesiunilor lui i-au rămas tot lui Mary. Artistul i-a lăsat şi vila sa din Londra, în care locuieşte şi actualmente, estimată la mai mult de 22 de milioane de euro, precum şi o mare parte din avere, care atunci însuma 10 milioane de euro. Această avere include o colecţie de artă şi mobilă ce i-a aparţinut regelui Ludovic al XV-lea. De altfel, toate câştigurile trupei Queen sunt împărţite între cei trei membri ai formaţiei şi Mary Austin, care primeşte în jur de 19% din profituri.

Deși Freddie avea un partener la momentul morții sale, pe Jim Hutton, artistul și-a justificat alegerea de a o lăsa pe ea principală moștenitoare a averii sale astfel: „Ai fi fost soția mea și toate astea ar fi fost oricum ale tale.”

De asemenea fosta logodnică a celebrului Freddie Mercury, acum în vârstă de 67 de ani, va primi o sumă considerabilă din câştigurile „Bohemian Rhapsody“. Filmul despre viața lui Freddie a primit Globul de Aur şi are încasări de peste 650 de milioane de euro la nivel global, iar Mary va primi frumoasa sumă de 45 de milioane de euro. În prezent, Mary Austin nu ţine legătura cu membrii formaţiei şi nu a fost implicată în producţia filmului „Bohemian Rhapsody“, în care a fost interpretată de actriţa Lucy Boynton. Totuşi, ea a avut o întâlnire privată cu Rami Malek, care l-a interpretat pe Freddie în cea mai recentă peliculă despre viața artistului.