Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei jpeg

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 22 aprilie 2019

Debutantul în politică, Volodimir Zelenski , a obţinut 73% din voturi în turul al doilea, după centralizarea rezultatelor din 90% dintre secţii. Prezenţa la vot a fost de 62%. Zelenski va deveni cel de-al şaselea preşedinte al Ucrainei de la dobândirea independenţei faţă de URSS.

În vârstă de 41, Volodimir Zelenski nu are niciun fel de experiență politică. Şi-a câştigat celebritatea pe platourile de filmare, în urma interpretării chiar a unui rol de preşedinte într-un serial de televiziune.

"Asta (mă deosebeşte de ceilalţi, n.red). Asta e o faţă nouă. Nu am fost implicat niciodată în politică, provin dintr-o lume curată, lumea televiziunii şi a filmelor. Oamenii înţeleg că nu fac promisiuni pentru ca apoi să-mi cer scuze”, a spus Zelenski. În campania electorală, el le-a promis ucrainenilor că îi va scăpa de oligarhi şi va scoate economia de sub stăpânirea acestora.  „Ei (susţinătorii, n.red.) se identifică cu mine fiindcă sunt deschis, sufăr, mă enervez. Nu-mi ascund emoţiile în faţa camerelor, nu încerc să par diferit”, susține Zelenski.