Dispută germano italiană: Cine a fost mai important Dante Alighieri sau William Shakespeare? jpeg

Sute de evenimente planificate în Italia pentru a marca 700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 9 martie 2021

Sute de evenimente au fost planificate în Italia pentru a marca 700 de ani de la moartea poetului naţional Dante Alighieri, în ciuda pandemiei de COVID-19, a anunţat ministrul Culturii, Dario Franceschini, relatează Agerpres

Lecturi, expoziţii, concerte şi simpozioane se află pe lista manifestărilor planificate pe întreaga durată a anului 2021 pentru celebrarea autorului faimoasei ''La Divina Comedia'', a precizat sâmbătă Franceschini cu prilejul unei conferinţe de presă online. Un moment special va avea lor pe 25 martie, când Italia marchează, ca în fiecare an, Ziua Dante, iar actorul Roberto Benigni, laureat cu Oscar, va susţine un recital de poezie. Desfăşurat la Roma, spectacolul susţinut de actorul în vârstă de 68 de ani va fi televizat. 

Dante s-a născut la Florenţa în 1265 şi a murit în 1321 în oraşul Ravenna, situat în regiunea Emilia-Romagna. Ambele oraşe preconizează organizarea unor evenimente ample de celebrare, în timp ce în Roma, muzeul Scuderie del Quirinale, va organiza o expoziţie denumită ''Inferno'', care va avea vernisajul pe 5 octombrie şi va putea fi vizitată până în ianuarie 2022.

Din cauza pandemiei, doar muzeele din regiuni cu risc scăzut au permisiunea de a-şi deschide porţile. Există de asemenea planuri pentru redeschiderea teatrelor cu un număr limitat de spectatori de la sfârşitul lunii martie în funcţie de bilanţul infectărilor.