Scurtă istorie a scandalurilor sexuale cu politicieni jpeg

Scurtă istorie a scandalurilor sexuale cu politicieni

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 23 mai 2011

Iată o mică parte dintre politicienii care au călcat strâmb şi au fost prinşi.

Gary Hart, una dintre speranţele Partidului Democrat american, şi-a anunţat oficial, în mai 1987, candidatura pentru Casa Albă. După ce cotidianul Miami Herald a dezvăluit că acesta şi-a petrecut o noapte cu o tânără, Hart a dezminţit iniţial informaţia, pentru ca ulterior să afirme că viaţa personală a politicienilor trebuie să rămână în domeniul privat. Scandalul de proporţii declanşat de dezvăluiri l-a obligat să-şi retragă candidatura;el a revenit în cursă după şapte luni, clasându-se însă ultimul dintre cei şapte candidaţi democraţi.

Bill Clinton a fost acuzat că ar fi hărţuit-o sexual, într-un hotel, pe Paula Jones, iar ulterior a fost bănuit că i-a cerut Monicăi Lewinsky, stagiară la Casa Albă, să depună mărturie mincinoasă în acest caz. Ulterior, Clinton a recunoscut, la 17 august 1998, că a avut "o relaţie nepotrivită" cu Lewinsky. Un raport de anchetă publicat la 11 septembrie l-a acuzat pe Clinton că a minţit sub jurământ în cazul Paula Jones şi a încercat să obstrucţioneze justiţia în cazul Lewinsky. Procedura de demitere declanşată în Congres împotriva lui Bill Clinton a fost respinsă în cele din urmă de senatori la 12 februarie 1999.

Moshe Katsav, preşedinte al Israelului, a demisionat în iunie 2007, în urma unui scandal sexual. În martie 2011, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru două violuri comise asupra unei subordonate de la Ministerul Turismului, în anii '90.

John Edwards, senator american, s-a retras din cursa prezidenţială din 2008, după ce s-a aflat că a avut o relaţie cu o femeie din stafful său de campanie, în urma căreia s-a născut o fetiţă. Soţia lui Edwards era, în acel moment, bolnavă de cancer, ea murind în decembrie 2010. "A fost greşit să neg faptul că Quinn este fata mea. Sper că, într-o zi, va înţelege şi mă va ierta", a declarat Edwards, în ianuarie 2010.

Canaan Banana, fost preşedinte în Zimbabwe, a fost condamnat la un an de închisoare în mai 2000, pentru "sodomie şi alte delicte sexuale" comise asupra colaboratorilor săi în perioada 1980-1987, când era preşedinte al ţării. El a fost eliberat la 30 ianuarie 2001, după o reducere a pedepsei.

Silvio Berlusconi, premierul italian, este acuzat că a recurs la serviciile unei prostituate minore şi că a făcut abuz de putere în cazul Rubygate. Procesul, care a început la 6 aprilie, va fi reluat la 31 mai. Berlusconi, în vârstă de 74 de ani, este acuzat că a plătit serviciile sexuale ale minorei Karima el Mahroug, în perioada februarie-mai 2010, şi a exercitat presiuni asupra poliţiei pentru a obţine eliberarea acesteia după ce fusese reţinută pentru un furt. De asemenea Berlusconi a fost implicat şi în ceea ce soţia sa a numit în actele de divorţ, "relaţii nepotrivite" cu Noemi Letizia, o tânără de 18 ani care voia să ajungă top-model.

Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al Californiei, a anunţat, de curând, că se desparte de soţia sa, după o căsnicie de 25 de ani. Motivul:actorul a recunoscut că este tatăl copilului uneia dintre menajerele familiei, născut în urmă cu mai bine de zece ani. "După ce am părăsit funcţia, i-am spus soţiei despre acest eveniment. Înţeleg şi merit furia şi dezamăgirea prietenilor şi familiei mele. Nu am nicio scuză şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru durerea pe care am pricinuit-o", a declarat Arnold Schwarzenegger.