Săptămâna dedicată istoriei Siriei   de ce s a ajuns la război?! jpeg

Săptămâna dedicată istoriei Siriei - de ce s-a ajuns la război?!

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 15 februarie 2016

Războiul din Siria pare să nu se mai termine, iar efectele sale au deja consecințe majore nu doar în zonă, ci în întreaga Europă afectată de valurile de refugiați. Totuși, mulți dintre cei care discută azi problemele apărute acum uită să privească în trecut și să înțeleagă adevăratele rădăcini ale problemei siriene.

Multiculturalitatea și diversitatea religioasă este un fenomen foarte vechi în această parte de lume, altfel cei care locuiesc aici nu ar fi putut supraviețui impreună. Însă radicalizările, de multe forme, intervențiile străine și presiunile au făcut acest loc instabil.

Am văzut cum zeci de monumente de o valoare inestimabilă au căzut pradă distrugerilor făcute de oameni care nu au niciun fel de prețuire față de nimic. Am privit cum mii de familii au pornit pe drumul lung al exilului și cum liderii lumii se adună în diverse conferințe și discuții încercând să rezolve acest conflict.

Ne propunem așadar ca în această săptămână să adunăm mai multe articole în cadrul Saptamanii dedicate istoriei Sirieidespre rădăcinele problemelor actuale, astfel încât să fim capabili să înțelegem de ce lucrurile arată astfel.

10 poze inedite ne arată cum era viața în Siria înainte de război   

De ce Siria este atât de importantă pentru Rusia?

Conflictul din Siria:lipsă de soluţii şi dezastru umanitar

Arheolog sirian, decapitat la Palmyra de militanții Statului Islamic

Statul Islamic a difuzat fotografii din timpul distrugerii templului Baal Shamin din Palmira

Aleppo, oraşul din jurul citadelei

Siria sub mandat francez:când au început problemele în Siria

Assad, familia care conduce Siria de aproape cinci decenii