Putin vrea să trimită o delegaţie la Minsk, pentru negocieri cu Ucraina jpeg

Putin vrea să trimită o delegaţie la Minsk, pentru negocieri cu Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 februarie 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să trimită o delegaţie în capitala aliatului său belarus, la Minsk, la negocieri cu Ucraina, pe care a invadat-o, declară vineri un purtător de cuvânt al Kremlinului agenţiilor ruse de presă, realtează AFP.

„Vladimir Putin este dispus să trimită la Minsk o delegaţie rusă, la nivel de miniştri ai Apărării şi de Externe şi de administraţie prezidenţială, la negocieri cu o delegaţie ucraineană”, anunţă Dmitri Peskov.

Rusia este pregătită de negocieri cu autorităţile ucrainene, dacă Ucraina „depune armele”, a declarat mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut vineri omologului său rus Vladimir Putin să se aşeze la masa negocierilor pentru a opri operaţiunea militară lansată joi de Rusia asupra Ucrainei, liderul de la Kiev cerându-le în acelaşi timp cetăţenilor europeni care au pregătire militară în confruntări armate să vină să lupte în Ucraina. 

„Vreau să mă adresez încă o dată preşedintelui Rusiei. Pe tot teritoriul Ucrainei sunt lupte. Să ne aşezăm la masa negocierilor pentru a opri moartea fiinţelor omeneşti”, a spus Zelenski într-un mesaj televizat, în timp ce armata rusă a ajuns până la Kiev şi lupte se desfăşoară în capitală şi în jurul ei.  

În acelaşi timp însă, preşedintele ucrainean i-a invitat pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse, informează Agerpres

Citește și: 

Cum justifică propaganda rusă invazia URSS în Polonia în 1939?

„Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni” - Iată o lunga listă de exemple istorice care îl contrazic pe purtătorul de cuvânt rus

Foto sus: Flickr / World Economic Forum