Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai  jpeg

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 5 decembrie 2017

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, va propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai.

"A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma. Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele. Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!", a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și:

Scurtă lecție de istorie pentru doamna primar Gabriela Firea: Ce semnificație are numele «Piața Victoriei»

Regele Mihai a încetat din viață marți, la ora 13.00, ora României, la reședința privată din Elveția. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria. 

Trupul neînsuflețit va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în Noua Catedrala Arhiepiscopală și Regală. Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de miercuri, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.