O nouă explozie în Sri Lanka   O camionetă a sărit în aer în timp ce geniștii încercau să dezamorseze o bombă  jpeg

O nouă explozie în Sri Lanka. O camionetă a sărit în aer în timp ce geniștii încercau să dezamorseze o bombă

📁 Istorie contemporană
Autor: Redacția
🗓️ 22 aprilie 2019

O nouă bombă a explodat luni lângă o biserică din Colombo, Sri Lanka în timp ce o echipă de geniști încerca să o detoneze, relatează Reurters.

O furgonetă parcată în apropierea unei biserici din Sri Lanka unde zeci de oameni au fost ucişi duminică a explodat luni, a relatat un martor pentru Reuters, potrivit căruia deflagraţia s-a produs în momentul în care o echipă de genişti încercau să dezamorseze un dispozitiv exploziv.

″Furgoneta a explodat când echipa de deminare a STF (Forţa Specială de Reacţie Rapidă) şi forţele aeriene au încercat să dezamorseze bomba″, a declarat martorul citat. Poliţia a găsit 87 de detonatoare într-o autogară din Colombo

Poliţia din Sri Lanka a găsit 87 de detonatoare de bombe în autogara principală din capitala Colombo, la o zi după seria de atentate sinucigaşe în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 290 de persane, inclusiv cetăţeni străini, relatează Reuters.

”Poliţia a găsit 12 dintre detonatoare împrăştiate pe sol şi, ulterior, a cercetat o groapă de gunoi în care au mai fost găsite încă 75”, au precizat autorităţile. Guvernul a anunţat luni decretarea stării de urgenţă de la mijlocul nopţii de luni (18:30 GMT) din motive de ”securitate publică”.

Citeşte şi:

Sub lupă: războiul civil din Sri Lanka