Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii imobilelor care găzduiesc Muzeul Național Bran jpeg

Ministerul Culturii a ajuns la un acord cu proprietarii imobilelor care găzduiesc Muzeul Național Bran

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 7 august 2017

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că Muzeul Național Bran nu se închide, precizând că Ministrul Culturii și Identității Naționale a ajuns la un acord cu proprietarii imobilelor care găzduiesc muzeul.

Lucian Romașcanu a avut sâmbătă o întrevedere cu reprezentanții proprietarilor imobilelor ce găzduiesc Muzeul Național Bran. În urma acestei întâlniri, reprezentanții proprietarilor au fost de acord cu prelungirea până la data de 25 mai 2018 a termenului până la care patrimoniul muzeului să fie relocat, anunță Ministerul Culturii și Identității Naționale, într-un comunicat de presă.

„Muzeul Național Bran nu se închide. Am discutat cu reprezentanții proprietarilor Ansamblului Vama Medievală, care găzduiește Muzeul, și am ajuns la un acord pentru prelungirea termenului până la care patrimoniul acestuia ar trebui mutat. Avem la dispoziție 9 luni pentru a găsi o nouă casă patrimoniului ce se află în posesia Muzeului Național Bran și contăm în acest efort pe sprijinul autorităților locale”, a declarat ministrul Lucian Romașcanu, în comunicatul citat.

Săptămâna trecută, primarul comunei Bran, Rareș Rădăcină, a declarat că Muzeul Național Bran s-ar putea închide la sfârșitul lunii august deoarece proprietarii Domeniului Bran, familia de Habsburg, nu mai doresc semnarea unui nou contract cu Ministerul Culturii pentru funcționarea muzeului.

Primarul comunei Bran a precizat că în acest moment nu există în localitate o clădire unde s-ar putea muta muzeul. În 18 mai 2006, Castelul Bran a fost retrocedat moștenitorilor din familia de Habsburg. Piesele din Castelul Bran au fost mutate în clădirea care găzduia Muzeul Vămii, iar Ministerul Culturii a semnat cu moștenitorii un contract de închiriere a spațiului unde a funcționat Muzeul Național Bran.