Kim Jong un îl amenință pe Donald Trump că îl va face «să plătească scump» pentru discursul susținut la ONU jpeg

Kim Jong-un îl amenință pe Donald Trump că îl va face «să plătească scump» pentru discursul susținut la ONU

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 22 septembrie 2017

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat că declarațiile președintelui SUA l-au convins că a ales calea cea bună, pe care trebuie să o urmeze până la capăt, și îl amenință pe Donald Trump că îl va face ”să plătească scump”.

Într-o apariție la televiziunea de stat nord-coreeană, Kim Jong-un a avertizat că Trump va plăti scump pentru remarcile din discursul rostit la Adunarea Generală ONU, relatează BBC.

”Acum, că Trump ne-a insultat pe mine și țara mea în fața întregii lumi și a făcut cea mai agresivă declarație de război din istorie”, Coreea de Nord va lua în calcul ”contra-acțiuni extreme” pentru a-l face ”să plătească scump” pentru discurs, a spus Kim-Jong-un, adăugând că în mod cert îl va îmblânzi pe americanul „nebun și senil“.

Întrebat de jurnaliști la ce contra-măsuri se referea Kim Jong-un, ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen în Oceanul Pacific.

„Ar putea fi cea mai puternică detonare a unei bombe H în Pacific“, a spus Ri Yong-Ho la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, precizând însă că nimeni nu știe ce acțiuni ar putea fi ordonate de liderul Kim Jong-un.

Preşedintele SUA a denunţat Coreea de Nord şi pe liderul acesteia, Kim Jong-un, afirmând că „ameninţă întreaga lume cu pierderi inimaginabile de vieţi“, ca urmare a programului nuclear desfăşurat.

„Omul rachetă este într-o misiune sinucigaşă în ceea ce-l priveşte“, a spus liderul Casei Albe despre Kim Jong-un (foto sus), adăugând că „Statele Unite sunt gata (...) şi în măsură“ să răspundă militar Phenianului, „dar sperăm că nu va fi necesar“.