Donald Trump: «Nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord» / VIDEO jpeg

Donald Trump: «Nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord» / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 septembrie 2017

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat la Adunarea Generală a ONU că dacă SUA vor fi „obligate să se apere şi (să-şi apere) aliaţii, nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord“.

În discursul său rostit în faţa Adunării Generale a ONU, Trump a denunţat Coreea de Nord şi pe liderul acesteia, Kim Jong-un, afirmând că „ameninţă întreaga lume cu pierderi inimaginabile de vieţi“, ca urmare a programului nuclear desfăşurat, relatează Adevărul.

Donald Trump a subliniat că este împotriva interesului întregii lumi ca Phenianul, pe care l-a catalogat drept o „bandă de infractori“, să obţină rachete şi arme nucleare.

„Omul rachetă este într-o misiune sinucigaşă în ceea ce-l priveşte“, a spus liderul Casei Albe despre Kim Jong-un.

„Statele Unite sunt gata (...) şi în măsură“ să răspundă militar Phenianului, „dar sperăm că nu va fi necesar“, a adăugat preşedintele SUA.

Trump a lansat, totodată, un avertisment la adresa ţărilor „care nu numai că ar face schimburi comerciale cu un astfel de regim, dar ar şi furniza arme şi sprijin financiar unei ţări care riscă să arunce lumea într-un conflict nuclear“.

Preşedintele Statelor Unite a apreciat că este trebuie să se facă mai mult pentru „a izola regimul lui Kim Jong-un până când acesta îşi va înceta comportamentul ostil“ şi va înţelege că singurul viitor este cel al „denuclearizării“ Peninsulei Coreene.

Vezi VIDEO mai jos: