Împăratul neîncoronat al Austriei a fost înmormântat cu mare fast jpeg

Împăratul neîncoronat al Austriei a fost înmormântat cu mare fast

📁 Biografii
Autor: Mihaela Stoica
🗓️ 17 iulie 2011

Otto von Habsburg, fiul cel mare al ultimului împărat al monarhiei dualiste austro-ungare, a fost înmormântat sâmbătă cu mare fast în cripta imperială de la Biserica Capucinilor din Viena.

Circa 1.000 de oameni au participat sâmbătă la ceremonia de înmormântare oficiată de cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei, în uriaşa catedrală Sfântul Ştefan, situată în inima capitalei austriece.

Click aici pentru mai multe fotografii

Sicriul învelit cu drapelul Habsburgilor a străbătut solemn centrul Vienei, până la impunătoarea catedrala gotică Sfântul Ştefan.Alături de familia lui Otto von Habsburg (cei doi fii şi cele cinci fiice, însoţiţi de familiile lor) şialţi membri ai casei de Habsburg, la ceremonia care a durat două ore au participat  zeci de capete încoronate, sute de demnitari, militari şi personalităţi religioase.

Pe lista invitaţilor s-au aflat regele Suediei, Carl al XVI-lea Gustaf, împreună cu regina Silvia, arhiducele Luxemburgului, Henri, principele Liechtensteinului, Hans Adam al II-lea, fostul rege al României, Mihai, însoţit de principele Nicolae, fostul rege al Bulgariei, Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, prinţesa Astrid a Belgiei şi Cristina, infanta Spaniei. Printre demnitarii străini care au participat la ceremonie se numără:preşedintele georgian Mihail Saakaşvili (una din fiicele lui Otto von Habsburg este ambasador al Georgiei în Germania), premierul croat Jadranka Kosor, cel macedonean Nikola Gruevski, ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg, preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.Ceremonia nu a fost lipsită de controverse. Astfel, preşedintele Heinz Fischer, cancelarul Werner Faymann şi vicecancelarul Michael Spindelegger nu s-au alăturat corului care a cântat în catedrală vechiulu imn imperial, a cărui muzică a fost preluată de imnul actual al Germaniei.Pe străzi, mii de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost considerat de mulţi drept împăratul neîncoronat al Austriei.