Donald Trump a anunțat când va avea loc întâlnirea cu Kim Jong un jpeg

Donald Trump a anunțat când va avea loc întâlnirea cu Kim Jong-un

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 mai 2018

Summit-ul Donald Trump - Kim Jong-un va avea loc în Singapore pe 12 iunie, a anunțat, joi, președintele Statelor Unite, exprimându-și speranța „păcii în lume”.

”Întâlnirea foarte așteptată a lui Kim Jong-un cu mine va avea loc la Singapore, în 12 iunie. Vom încerca amândoi să facem din asta un moment foarte important pentru pace în lume!”, a scris pe Twitter președintele american.

Întâlnirea liderului american și a celui nord-coreean va dura o zi, dar poate fi extinsă dacă este necesar, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, relatează Adevărul.

”Ne așteptăm să fie o zi, dar în cazul în care va mai fi ceva de discutat, va exista posibilitatea de a prelungi ședința a doua zi", a declarat șeful diplomației americane.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a apreciat că întâlnirea prevăzută cu președintele Donald Trump este o șansă "istorică", în cursul discuțiilor cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, aflat în vizită la Phenian.

Kim Jong-un a spus că summitul cu președintele Statelor Unite va fi "o întâlnire istorică" și "un prim pas excelent". El a adăugat că va ajuta la ameliorarea situației din Peninsula Coreeană și la "edificarea unui frumos viitor", a adăugat KCNA.

Este pentru prima dată când Kim Jong-un s-a referit în public la întâlnirea cu Donald Trump, potrivit agenției sud-coreene Yonhap.

Mike Pompeo a vizitat Coreea de Nord pentru a discuta despre modalitățile acestui summit extrem de sensibil între Donald Trump și Kim Jong-un care urmează să aibă loc peste câteva săptămâni și pentru a se asigura de eliberarea celor trei americani din Coreea de Nord.

Citește și:

Summit-ul Donald Trump - Kim Jong-un. Spre marea finală din peninsula coreeană