Coreea de Nord acuză America că i a declarat război jpeg

Coreea de Nord acuză America că i-a declarat război

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 25 septembrie 2017

Ministrul de Externe nord-coreean, Ri Yong-ho, aflat la sediul ONU din New York, susține că țara sa are dreptul să doboare bombardierele americane și acuză Washingtonul că a declarat război Coreei de Nord, informează BBC. 

Bombardiere americane au zburat în apropierea coastelor Coreii de Nord pentru a transmite un "mesaj clar" Phenianului ale cărui provocări și ambiții nucleare au declanșat furia președintelui Donald Trump, a anunțat sâmbătă Pentagonul.

"În extremitatea nordică a zonei demilitarizate, un avion american sau un bombardier a survolat în largul coastelor nord-coreene, în secolul 21, subliniind cât de serios luăm în considerare comportamentul periculos al Coreii de Nord", a scris purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, într-un comunicat citat de Agerpres.

Schimbul de insulte dintre președintele american și liderul nord-coreean, Kim Jong-Un (foto sus), a atins un nou vârf la sfârșitul săptămânii trecute, Donald Trump afirmând despre cel din urmă că este un "nebun", în timp ce regimul de la Phenian a anunțat posibilitatea de a efectua un test nuclear în Oceanul Pacific.