Armată rusă: Apărarea antiaeriană siriană a interceptat 71 din cele 103 rachete lansate de SUA și aliații lor jpeg

Armată rusă: Apărarea antiaeriană siriană a interceptat 71 din cele 103 rachete lansate de SUA și aliații lor

📁 Istorie recentă
🗓️ 14 aprilie 2018

Armata rusă a anunțat, sâmbătă, că apărarea antiaeriană siriană a interceptat 71 din cele 103 rachete de croazieră lansate de SUA şi aliaţii lor.

"Acest lucru demonstrează marea eficienţă a acestor sisteme (antiaeriene – n.r.) şi excelenta instruire a personalului militar sirian format de specialiştii noştri", a declarat generalul rus Serghei Rudskoi, într-o conferinţă de presă.

Rudskoi că atacurile desfăşurate de SUA, Marea Britanie şi Franţa nu au făcut nicio victimă civilă sau militară.

Între timp, Donald Trump a afirmat că operațiunea a fost o ''lovitură perfect executată'' şi a mulţumit aliaţilor francezi şi britanici pentru ''misiunea îndeplinită'' în Siria. 

''O lovitură perfect executată noaptea trecută. Le mulţumesc Franţei şi Marii Britanii pentru înţelepciunea lor şi puterea Armatei lor excelente. Nu ar fi putut fi un rezultat mai bun. Misiune Îndeplinită!'', a scris preşedintele SUA pe Twitter.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vineri seara, la ora locală 21.00 (sâmbătă la ora 04.00, ora României) într-un discurs susținut la Casa Albă, o operațiune militară împotriva Siriei, împreună cu Franța și Marea Britanie, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.