Arhivele actriţei Vivien Leigh, achiziţionate de Victoria and Albert Museum din Londra jpeg

Arhivele actriţei Vivien Leigh, achiziţionate de Victoria and Albert Museum din Londra

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 15 august 2013

Arhivele actriţei britanice Vivien Leigh, interpreta personajului Scarlett O'Hara din filmul „Pe aripile vântului”, au fost achiziţionate de prestigiosul Victoria and Albert Museum din Londra. Arhivele actriţei britanice conţin numeroase obiecte care nu au fost prezentate niciodată în public, inclusiv o serie de scrisori pline de afecţiune pe care Vivien Leigh le-a trimis soţului ei, Laurence Olivier.

Arhiva cuprinde jurnale, fotografii, scenarii de film, scenarii de teatru şi numeroasele trofee câştigate de Vivien Leigh. O parte din această arhivă va fi expusă, începând din toamnă, la Victoria and Albert Museum din Londra. Arhiva, achiziţionată de la nepoţii celebrei actriţe britanice, acoperă diverse aspecte din viaţa acesteia, detaliate în mai multe jurnale pe care Vivien a început să scrie pe când avea 16 ani, în 1929, şi pe care le-a ţinut până la moartea ei, în anul 1967.

Vivien Leigh a catalogat, totodată, cu meticulozitate peste 7.500 de scrisori personale primite de la prieteni şi de la colegi de breaslă, adresate inclusiv soţului ei, Laurence Olivier. Unele dintre ele provin de la personalităţi de seamă, precum T.S. Eliot, Marilyn Monroe, Winston Churchill şi Regina Mamă.

O altă scrisoare, primită de la dramaturgul Tennessee Williams, scrisă în 1950, laudă talentul actriţei britanice, premiată cu al doilea Oscar din carieră pentru interpretarea ei din filmul „Un tramvai numit dorinţă”, realizat pe baza piesei de teatru omonime, scrisă de dramaturgul american.