Actrița Cristina Stamate a murit jpeg

Actrița Cristina Stamate a murit

📁 Biografii
Autor: Redacția
🗓️ 27 noiembrie 2017

Cristina Stamate a murit luni dimineaţă. În vârstă de 71 de ani, actriţa era internată de câteva zile la secţia de Reanimare a Spitalului Floreasca din Capitală.

Actriţa Cristina Stamate fusese supusă unor investigaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău şi a avut nevoie de asistenţă medicală. Suferea, potrivit medicului Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, de o boală cronică, informează adevarul.ro.

Actriţa Cristina Stamate era internată, de joi, la Spitalul Floreasca, unde a fost dusă de un echipaj SMURD. Actriţa avea mai multe afecţiuni şi era internată la Secţia de terapie intensivă a unităţii medicale.

Cristina Stamate a suferit o operaţie pe cord deschis, în 2015

Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii. În 2015, la numai două luni după ce a suferit o operaţie pe cord deschis, actriţa a decis să revină pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, în spectacolul „Vivat Revista”, în regia lui Cezar Ghioca. A fost dorința actriţei să joace din nou şi cât mai repede, din dragoste faţă de meserie. Ea a trecut prin trei operaţii de by-pass aorto-coronarian şi i s-a montat o proteză la valva mitrală.

Cristina Stamate s-a născut la 8 februarie 1946, la București. A urmat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa regizorului Alexandru Finți și, mai apoi, a Sandei Manu, conform teatrultanase.ro.

După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil. A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a jucat în foarte multe spectacole, printre care: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae și Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aștept diseară pe Lipscani", "Ura... și la gară" , "O seară la revistă", "Scandal în Paradis".

De asemenea, Cristina Stamate a jucat și în spectacole pentru Teatrul Național de Televiziune și pentru Teatrul Național Radiofonic, iar pe marele ecran, în "Secretul lui Bachus", un film de comedie din 1984, în regia lui Geo Saizescu, menționează site-ul citat anterior.