Un traseu romantic prin Bavaria jpeg

Un traseu romantic prin Bavaria

Ce înseamnă Bavaria pentru un călător? Vârfuri ascuțite, castele, biserici și palalte spendide, unde s-au născut basmele, muzica și arta germană.

Traseul pe care vi-l propunem începe pe malurile râului Main și din viile bogate ale Franconiei, trecând prin orașe cu rezonanțe istorice și pătrunzând apoi în Alpii Bavarezi. Traversează una dintre regiunile tradiționale ale Germaniei, unde se organizează nenumărate festivaluri locale prline de culoare, de la care costumele tradiționale, muzica și berea nu pot lipsi.

image

Drumul este preserat cu adevărate capodopere de arhitectură începând cu orașul Wurzburg, din nord, faimos pentru bisericile sale renascentiste și conacele construite în stil roccoco. La Augsburg își avea reședința familia Fugger, banchieri aristocrați care au introdus renașterea italiană în spațiul german.

Coborând spre sud, ajungeți în Friedberg și Landberg, bijuteriile văii Lech, marginite de dealuri molcome. Destinația finală este impresionatul oraș alpin Fussen, construit într-o care adăpostește mai mult de 60 de castele și palate. Cel mai frumos este Neuschwanstein, o comoară a secolului al XIX, ridicat de regele nebun Ludovic al II lea al Bavariei.

image

Aracțiile traseului sau ce e bine să nu ratați

Residenz este palatul principilor-episcopi din Wurzburg și una dintre cele mai frumoase clădiri de secol al XVIII din Europa. În interior pot fi admirate superbele fresce ale lui Tiepolo.

Continuarea pe turismistoric.ro