Top 10 ziduri celebre pe care să le cucereşti jpeg

Top 10 ziduri celebre pe care să le cucereşti

Făcute să ţină la distanţă duşmanii şi să-i protejeze pe cei din interiorul acestora, azi mortarul şi cărămizile acestor vechi edificii construite pentru a proteja oraşele şi de a rezista în faţa atacurilor, sunt asaltate din plin doar de turişti, înarmaţi cu aparate de fotografiat şi cu rucsacuri pline de amintiri.

1 Xi’an, China

image

Mare Zid Chinezesc ocupă de departe primul loc în cadrul acestui top. Cunoscut pe întreg mapamondul, acest zid se întinde pe sute de kilometri şi avea ca rol protejarea imperiului de valurile de migratori. Construit în diferite epoci şi în diverse tactici, Marele Zid, nu este o constucţie lineară, ci mai degrabă o sumă de fortificaţii. Azi în anumite zone ale sale te poţi plimba cu bicicleta, cum sunt zidurile oraşului Xi’an, ridicate în perioada dinastiei Ming. Oraşul era important pe traseul ce delimita odinioara Drumului Mătăsii, care lega China de Asia Mică.Dacă ajungeţi în acest oraş, vizitaţi neapărat mausoleul împăratului Qin Shi Huang şi armata sa de teracotă. Nu uitaţi că au fost perioade în istoria imperiului când aici era capitala sa.

2. Fatephur Sikri, India

image

În a doua jumătate a secolului al XVI-lea zidurile roşiatice ale Oraşului Părăsit au apărat minunata capitală a Imperiului Mogul. Aici puteţi găsi toate mărturiile puterii mogulilor – palate, moschei, grajduri, haremuri (pentru soţiile creştine şi hinduse) şi un stâl pentru legat elefanţii. Pentru a vizita aceste locuri puteţi să închiriaţi o maşină de la Agra (acolo unde se găseşte mausoleul Taj Mahal). Recomandabil ar fi să mergeţi să vizitaţi aceste ziduri fie dimineaţa devreme, fie undeva pe seară.

Click aici pentru celelate destinaţii