Top 10 trasee de plimbare pentru a gusta un strop de istorie jpeg

Top 10 trasee de plimbare pentru a gusta un strop de istorie

Locuri precum Beijinul imperial, Londra victoriană sau cosmopolitul Istanbul vă pot oferi momente de neuitat pășind prin istorie și trăind senzații cu adevărat unice. Am căuat să adunăm în această descriere doar câteva din cele mai pline de istorie și trăire locuri de pe mapamond.

1 Drumul Libertății, Boston Massachusetts, SUA

image

Vizitând America erei coloniale veți descoperi cu siguranță și motivele ce au declanșat Revoluția. Vedeți unde au trăit, unde și-au declarat independența și drepturile, unde au dus bătăliile și unde și-au îngropat primii cetățeni ai SUA. Și libertățile obținute ulterior au avut importanță  – Boston a fost un adăpost pentru sclavii de culoare evadați din sud. Aleea lungă de 4 km conduce în 16 locuri și la clădiri de importanță istorică. Ar fi bine să știți că ar trebui urmat drumul marcat cu cărămizi roșii din Boston Common. Turusile cu ghid, având durata de 90 de minute, pornesc din centrul pentru vizitatori aflat pe State street, la nr 15.

2. The Loop, Chicago, Illinois SUA

image

Cel mai grozav traseu de plimbare printr-un oraș american am putea spune că este în Chicago. Această metropolă a fost întemeiată de comercianți, iar funcționarismul solid este expresia sa de bază. The Loop, principala zonă de afaceri din interiorul unui traseu circular de tren suspendat, reprezintă un mircocosmos vechi de 150 de ani, de arhitectură americană modernă și locul de naștere a zgârie norilor. Alimentați-vă în jungla urbană cu un hot dog de Chicago – doar carne de vită, fără ketchup, cu garnitură de muștar, hrean și roșii. Turul cu ghid pornește din colțul intersecției străzii Michigan cu Washinton.

3 Vieux Carre, New Orleans, Louisiana, SUA

image

Cartierul francez, sau Vieux Carre, este o adevărată provocare pentru simțuri – pereți colorați, dantelării fine din fier forjat, acorduri de jazz într-o noapte fierbinte de vară și aroma fructelor de mare care adie dinspre bucătării. Amestecul de culturi – galică, latină, aficană și celtică – a produs o mulțime de povești despre Vampiri și fantome. Festivalul din Cartierul Francez din aprilie este o sărbătoare a muzicii locale, a gastronomiei și a artei.

Continuarea pe turismistoric.ro