Top 10 obiective turistice în Bratislava jpeg

Top 10 obiective turistice în Bratislava

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția

Bratislava, capitala Slovaciei, dispune de o locatie unica avand ca vecini pe Ungaria in sud si pe Austria in vest,  Viena aflandu-se la doar o ora de mers cu masina. Aceste orase sunt cele mai apropiate capitale din lume. Bratislava este un oras cosmopolit si cel mai bun punct de plecare in explorarea Europei. Sa descoperim impreuna atractiile culturale si istorice pe care acest oras le are de oferit:

Palatul Primatului

In prezent sediul primarului, Palatul Primatului este un palat in stil neoclasic in Orasul Vechi. Cea mai faimoasa camera a sa, Sala Oglinzilor, a fost creata prin conectarea mai multor camere cu oglinzi si covoare din damasc. Mai mult decat atat, palatul este deschis pentru vizitatori. In prezent gazduieste o mare parte din colectia de arta a orasului. 

Castelul Bratislava

Castelul Bratislava este un obiectiv ce atrage turisti din toate colturile lumii. Castelul dateaza din epoca fierului, in jurul anilor 500-600 i. Hr. Cladirile au elemente arhitecturale gotice, renascentiste si ale stilului baroc. Aici puteti vizita sala trezoreriei, sala cavalerilor, o expozitie permanenta si galeria castelului. 

Catedrala St. Martin

Impresionanta catedrala gotica a servit ca loc de incoronare pentru 11 regi si 8 regine intre anii 1563 si 1830. Interiorul are o lungime de 70 m, o latime de 23 metri si 3 nave. Turnul de 85 m inaltime a servit initial ca fortificatie pentru oras, aflandu-se intre zidurile de aparare. Se pot vizita criptele subterane si colectiile din trezoreria bisericii.

Biserica Albastra

Cunoscuta oficial ca Biserica Sf. Elisabeta a Ungariei, aceasta superba biserica albastra este o piesa extravaganta a arhitecturii Art Nouveau. Atractia este vizitata de multi turisti straini, care adeseori o descriu ca o bomboana colorata sau un basm, datorita interiorului si exteriorului vopsit in mai multe nuante de albastru.

Bratislava Zoo

Gradina Zoologica a fost deschisa in 1960 si astazi adaposteste peste 1000 de exemplare din 150 de specii. Este un obiectiv preferat atat de adulti, cat si de copii. Ofera mai multe facilitati, printre care locuri de joaca pentru copii, un magazin si locuri unde sunt servite bauturi racoritoare. Aceasta gradina zoologica este speciala, deoarece ofera o gama variata de programe educationale pentru scoli, folosind printre altele si un Cinema 3D.

restul pe InfoTurism