Top 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Barcelona jpeg

Top 10 lucruri pe care nu le ştiaţi despre Barcelona

Despre Barcelona se spun multe! Unele sunt doar clişee, altele au un sâmbure de adevăr, însă categorit se găsesc şi lucruri pe care nu le afli la prima vedere.

1. De exemplu cele 2 legende care circulă în Spania prinvind formarea oraşului. Una este cea conform căreia Hercule ar fi fondat Barcelona, cu 400 de ani înainte de a se pune bazele oraşului etern, Roma. Cealaltă legendă spune că Barcelona datează din secolul al III-lea î.Hr. şi a fost construită de către Hamilcar Barca, tatăl celebrului general cartaginez Hannibal. El ar fi numit oraşul Barcino după numele familiei lui, familia Barca de Cartagina. Totuşi deşi nimeni nu cunoaşte exact cum a apărut frumoasa metropolă, aceasta ascunde multe lucruri care merită descoperite.

2. Oraşul Barcelona este primul şi singurul oraş din lume care a primit, în 1999, Royal Gold Medal pentru Arhitectură acordată de Royal Institute of British Architects (Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici), în numele monarhiei britanice. Titlul se acordă, încă din 1848, persoanelor sau grupurilor cu o deosebită contribuţie la arhitectura internaţională.

image

3. La Rambla, cea mai faimoasă stradă din Barcelona, este în realitate alcătuită din cinci străzi, care s-au alăturat pentru a construi acest bulevard. Strada porneşte de la Plaça Catalunya şi se termină la statuia lui Columb de la malul mării. Din acest motiv, acest bulevard are 2 km lungime şi este numit la plural  Las Ramblas.

Click aici pentru restul articolului