Mangalia – o destinaţie estivală cu iz istoric jpeg

Mangalia – o destinaţie estivală cu iz istoric

Marea este una din principalele atracţii ale verii. Dacă din diverse motive aţi ales să nu mergeţi în concediu în alte părţi ale lumii şi preferaţi clasicul de acum sejur la malul Mării Negre, vă oferim o idee de ce aţi putea să vizitaţi şi ce aţi putea să aflaţi. Pentru această dată ne vom opri atenţia către un orăşel care anual este gazda unuia dintre celebrele festivaluri de muzică uşoară din România – Mangalia.

Aparent liniştit şi plictisitor, Mangalia ascunde secrete pe care mulţi dintre cei care trec vara pe aici nici nu le bănuiesc. dacă ar fi să facem o carte de vizită a oraşului aţi rămâne uimiţi:

 -Este cel mai vechi oraş din Romania (aria în care se găseştea fost locuită încă din preistorie, aici descoperindu-se vestigiile ale culturii materiale neolitice Gumelniţa)

 -Oraşul este colonie greacă a cetăţii greceşti Heracleea Pontica (azi Eregli, dinTurcia), fiind întemeiat la sfârşitul secolului al VI-lea î. Hr. De menţionat este următorul aspect anticul Callatis este singura colonie dorică de la Pontul Euxin. Cetatea grecească a fost distrusă la sfârşitul secolului al VI-lea d. Hr. şi începutul secolului următor de avari şi slavi,  fiind înlocuită de o aşezare de pescari, dar până acolo a cunoscut o înfloritoare perioadă sub Imperiul Roman.

Click aici pentru a vedea ce să nu ratezi în Mangalia