FOTO Cele mai curate oraşe din lume jpeg

FOTO Cele mai curate oraşe din lume

📁 Călătorii în istorie
Autor: Antonio Glodeanu

Cele mai curate oraşe din lume. Curăţenia unui oraş arată de multe ori gradul de civilizaţie a locuitorilor săi. Mai mult, o infrastructură „prietenoasă” cu mediul are capacitatea de a atrage zeci de mii de turişti anual. Vă prezentăm în cele ce urmează un top al celor mai curate oraşe din lume.

10. Freiburg, Germania

Înconjurat de dealuri înverzite, oraşul german Freiburg se află în topul destinaţiilor „eco-friendly” pentru zeci de mii de persoane din întreaga lume. Există un raport de circa 5.000 de sejururi pentru 1.000 de locuitori. Mai mult decât atât, cei care ajung în oraş au posibilitatea să guste cele mai bune vinuri, asta deoarece Freiburg este mărginit de trei zone viticole.  

9. Oslo, Norvegia

Un alt oraş deosebit de curat, tot din Europa, este şi capitala Norvegiei, Oslo. Aici, autorităţile ocupă un loc central în ceea ce priveşte ecologizarea oraşului şi salubrizarea lui.    

oslo jpg jpeg

8. Helsinki, Finlanda

O altă destinaţie apreciată pentru curăţenia sa este tot o capitală din nordul Europei:Helsinki. Turiştii sunt întâmpinaţi în acest oraş de numeroase peisaje pitoreşti, precum şi de o arhitectură armonioasă. Capitala Fiinlandei este de asemenea şi un important centru cultural european.  

7. Wellington, Noua Zeelandă

Un alt oraş care îşi merită cu prisosinţă locul într-un top al celor mai curate destinaţii din lume este şi Wellington, din Noua Zeelandă. Deşi nu este vizitat prea des de turişti, probabil din cauza amplasării sale, Wellington oferă locuitorilor săi numeroase spaţii verzi, precum şi un sistem de salubrizare aproape perfect. 

wellington jpg jpeg

Continuarea pe adevarul.ro