FOTO Buenos Aires   «Parisul Americii de Sud» jpeg

FOTO Buenos Aires - «Parisul Americii de Sud»

Buenos Aires este adesea descris ca "Parisul Americii de Sud" sau "locul de naştere al tangoului".  Oraşul reprezintă una dinte cele mai căutate destinaţii de vacanţă din America de Sud, un loc incitant care îmbină cultura sud-americană cu tradiţiile europene aduse aici de imigranţii în majoritate spanioli şi italieni.

Odată ajuns la Buenos Aires, puteţi vizita oraşul începând din Centru. "El Centro" este un termen generic care desemnează zona cartierelor San Nicolás şi Monserrat din inima oraşului. Poate mult mai cunoscut decât "El Centro" este La Boca, cartierul clasei muncitoare din Buenos Aires. Majoritatea celor stabiliţi aici erau imigranţi din Genova, cartierul păstrând şi astăzi cu mândrie moştenirea italiană.

Cartierul este cunoscut în întreaga lume datorită echipei de fotbal Boca Juniors, clubul lui Diego Maradona. Dacă sunteţi pasionat de fotbal, în mod sigur nu veţi rata ocazia de a vizita stadionul echipei Boca Juniors, celebra arenă "La Bombonera".

San Telmo, cel mai vechi cartier din Buenos Aires, este de asemenea un loc ce nu trebuie ratat. Străzile pietruite vă vor conduce printre numeroase magazine de suveniruri, clădiri din secolul al XIX-lea, locuite cândva de cele mai importante personalităţi ale vremii, şi numeroase cluburi de tango care prind viaţă odată cu lăsarea serii.

Este foarte greu să decizi ce să vezi mai întâi în Buenos Aires, oraşul având numeroase locuri care atrag mii de turişti. Dacă ar fi să realizăm un top cinci obiective turistice am putea începe cu "Plaza de Mayo", locul de desfăşurare a numeroase evenimente care au marcat istoria ţării. Astăzi este locul preferat de desfăşurare a ceremoniilor oficiale şi a protestelor populare. Tot aici este sediul palatului prezidenţial "Casa Rosada".

De asemenea, vă recomandăm "Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires" (MALBA-unul dintre cele mai importante obiective culturale din oraş, gazdă a importante colecţii de artă latino-americană din ultimele două secole), parcul "Tres de Febrero" (aproape 100 de hectare de verdeaţă, într-o metropolă de 12 milioane de locuitori), muzeul Evita (dedicat celei mai controversate fiice a Argentinei, Eva Duarte de Peron, una dintre cele mai importante figuri din istoria ţării) şi Plaza Dorrego (a doua piaţă ca vechime din Buenos Aires, înconjurată de clădiri a căror arhitectură reflectă toate influenţele culturale care au modelat oraşul).