Cele mai vechi orașe din Europa jpeg

Cele mai vechi orașe din Europa

📁 Călătorii în istorie
Autor: Radu Eremia

Cele mai vechi oraşe din Europa:primele semne ale aşezărilor urbane din Europa au o vechime considerabilă, o parte din aceste oraşe fiind şi în zilele noastre locuri foarte vizitate de turiştii pasionaţi de istorie şi de călătorii.

Atena, Grecia

Istoria oraşului, potrivit documentelor, are aproape 3400 de ani. E o aşezare urbană încărcată de istorie, cultură şi rămâne simbolul începuturilor democraţiei. Multitudinea de situri arheologice fac acest oraş perfect pentru vizitatorii pasionaţi de istoria şi cultura europeană. Din jurul anului 1400 î.Hr. aşezarea a devenit un important centru al civilizaţiei miceniene şi joacă un rol important în regiunea Mării Mediterane.

atena 0 jpg jpeg

Larnaca, Cipru 

Fondatorii oraşului, fenicienii, l-au numit „Citium”, iar romanii Kiton, dar mai târziu a primit un alt nume din partea localnicilor:Larnaca. Siturile sale arheologice şi numărul mare de plaje atrag o mulţime de turişti. Dovezile arheologice susţin că oraşul cipriot a fost fondat în secolul al-13 î.Hr.

larnaca jpg jpeg

Lisabona, Portugalia

Oraşul portughez e unul dintre marile centre culturale europene, dar şi unul din cele mai vechi oraşe din Europa, fiind construit în anul 1.200 î.Hr. Dovezile arheologice susţin că fenicienii au pus bazele aşezării pe care au numit-o Allis Ubo. Istoria orală, plină de mituri, susţine că întemeietorul cetăţii Lisabonei ar fi fost însusi Ulise, unul din eroii greci din Iliada, şi principalul personaj al Odiseei lui Homer.

lis 0 jpg jpeg

Continuarea pe adevarul.ro