Cele mai ciudate hoteluri din lume jpeg

Cele mai ciudate hoteluri din lume

Ai văzut o cameră de hotel, le-ai văzut pe toate. Indiferent de numărul de stele, majoritatea hotelurilor din lume sunt asemănătoare. De la restaurant, la centru de conferinţe, sală de fitness şi spa, aproape toate oferă aceleaşi servicii. Sunt, totuşi, câteva care impresionează şi cei mai umblaţi oameni de pe glob. Iată nouă dintre cele mai ciudate hoteluri din lume!

Hotelul Kakslauttanen din Finlanda

Hotelul Kakslauttanen respectă specificul climatic al zonei şi chiar îl valorifică. Finlandezilor nu le pasă că e frig de crapă pietrele, aşa că au conceput un hotel format din 12 igluuri. Iarna, temperatura din iglu variază între minus 6 şi minus 3 grade Celsius, dar pentru aurora boreală văzută prin tavanul de sticlă merită să-ţi mai pui o pereche de şosete de lână în picioare.

hotel1 0 jpg jpeg

Casa-rulotă din Franţa

Multe persoane şi-au imaginat, cel puţin o dată în viaţă, cum ar fi să cutreiere lumea cu o rulotă. Pentru curioşii care vor să afle cum este o noapte într-o casă-rulotă există hotelul Les Roulottes de la Serve, situat în regiunea franceză Provenţa. Casă-rulotă este întâlnită mai des în cultura romani, cele trei unităţi ale hotelului fiind, de fapt, trei caravane restaurate, cumpărate de la o şatră de ţigani.

hotel2 0 jpg jpeg

Villa Hamster din Franţa

Pentru cei care s-au întrebat cum o fi viaţa unui hamster, există Villa Hamster din oraşul francez Nantes. Camerele sunt dotate cu o roată imensă, asemănătoare cu cea pe care aleargă hamsterul în cuşcă, şi o baie plină de talaş.

hotel3 0 jpg jpeg

Palacio de Sal din Bolivia

În traducere, Palatul Sării, hotelul a fost construit chiar în bazinul salin al Boliviei şi este făcut în întregime, de la podea la tavan, din sare.

hotel4 0 jpg jpeg

Hotelul Cutiilor de Bere din Danemarca

Hotelul situat lângă lacul danez Skanderborg are 121 de camere făcute din cutii imense de bere, grupate câte şase. Este deschis doar în luna august a fiecărui an când are loc un festival muzical. Fiecare cutie este dotată, bineînţeles, cu bere Royal Unibrew.

hotel5 1 jpg jpeg

Hotelul-avion din Stockholm

Jumbo Stay este situat lângă aeroportul Arlanda. Este format din 27 de camere, hotelul fiind de fapt un avion Boeing 747, scos din uz. Există şi o cameră specială, cea din carlingă, unde persoana cazată poate să se joace cu butoanele de control ale aeronavei.

hotel6 0 jpg jpeg

Hotelul celor trei sfere din Canada

Hotelul sferelor este localizat pe insula Vancouver din Canada şi este format din trei globuri suspendate la 3 şi 4, 5 metri înălţime faţă de pământ. Interiorul fiecărei camera-sferă dispune de toate utilităţile moderne, inclusiv încălzire şi curent. Dar atenţie! Cei care au rău de mişcare ar putea întâmpina probleme, în condiţiile în care globurile sunt mobile şi se mişcă odată cu vântul.

hotel7 0 jpg jpeg

Hotelul Utter Inn din Suedia

Hotel e mult spus. Utter Inn este format dintr-o singură cameră poziţionată sub apă. Nu este dotată cu electricitate, dar are lămpi pe bază de gaz. Camera conţine două paturi şi are pereţii din sticlă-aşadar, oferă şi o privelişte panoramică a vieţii de sub lacul din împrejurimile oraşului suedez Vasteras.

hotel8 0 jpg jpeg

Motelul Wigwam din California

Pe şoseua 66, în apropiere de oraşul San Bernardino, din California (SUA) poţi trăi ca un băştinaş care se poate bucura de toate inovaţiile tehnologice ale vremurilor. Motelul Wigwam din California este format din mai multe corturi, fiecare fiind dotat cu televizor, internet wireless şi baie.

hotel9 0 jpg jpeg

Hotelul elefanţilor din Bali

Cine are nevoie de bellboy dacă are un elefant?! Dincolo de a fi unitate de cazare, hotelul Elephant Safari Park din Bali este şi sanctuarul celei mai mari turme de elefanţi de Sumatra din lume. Turistul este escortat pe un elefant până la una dintre cele 26 de camere, care sunt la rândul lor pictate tot de aceste mamifere.

hotel10 0 jpg jpeg

Sursa:adevarul.ro