15 faimoase epave din intreaga lume jpeg

15 faimoase epave din intreaga lume

Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca exista mai mult de 3 milioane de epave pe fundul oceanului. Totusi, epavele pot fi gasite si pe plajele pustii, in mijlocul oceanului, in zonele cu acces restrictionat, pe insulele nelocuite sau in alte locuri indepartate si necivilizate. Prin urmare, aceasta este o lista dedicata epavelor, care sunt inca vizibile pe plajele din intreaga lume.

Epava Dimitrios, Grecia

Dimitrios este o celebra epava din Grecia datorita locatiei sale, pe o plaja de nisip usor accesibila de langa Gythio. Exista multe zvonuri despre originile navei si modul in care aceasta a fost blocata pe plaja. Cele mai multe se refera faptul ca nava a fost folosita pentru a transporta tigari intre Turcia si Italia.

Epava SS Ayrfield, Australia

SS Ayrfield a fost o nava din otel de 1140 de tone cu o lungime de 79 de metri. Nava a fost construita in Marea Britanie in anul 1911 si inregistrata la Sydney in anul 1912. Aceasta a fost achizitionata de catre guvernul Comunitatii Natiunilor si utilizata pentru a transporta provizii catre trupele americane stationate in regiunea Pacificului, in timpul celui de al doilea razboi mondial.

Epava Eduard Bohlen, Namibia

Bohlen Eduard a fost o nava care a esuat in largul coastei Skeleton Coast al Namibiei pe 5 septembrie 1909. In prezent, aceasta se afla in nisip la un sfert de mila de tarm. A fost o nava de marfa de 2272 tone, cu o lungime de 95 de metri. In septembrie 1909, vasul a pornit in ceata groasa si a esuat in Golful Conception, in timp ce naviga pe o cursa de la Swakopmund la Golful Table. Aceasta epava este considerata simbolul pustietatii coastei Namibiei. Ramasitele sale ruginite se afla partial ingropate in nisip.

Epava din apropierea Vila Nova de Milfontes, Portugalia

Pe plaja frumoasa din Vila Nova de Milfontes, Portugalia se afla epava unui remorcher. Localnicii spun ca aceasta nava olandeza a esuat in timp ce echipajul incerca sa scape de Garda de Coasta. Membrii echipajului nu au vrut sa fie prinsi, pentru ca remorcher-ul a fost folosit pentru a transporta marfuri.

Epava Panagiotis, Grecia

Panagiotis este o epava situata in nisipurile albe ale unui golfulet de pe coasta Zakynthos (Zante), care se afla printre cele mai sudice insule ale marii Ionice din Grecia. Locul unde se afla epava, este o atractie turistica de prim rang, situata pe partea de nord-vest a insulei, cu mii de vizitatori in fiecare an. Ea a fost construita in Scotia in anul 1937 si distrusa in anul 1980, in timp ce, probabil, transporta tigari de contrabanda, echipajul fiind urmarit de marina greaca.

Epava La Famille Express, Insulele Turks si Caicos

La Famille Express este o epava foarte ruginita, care s-a blocat pe bancul de nisip din insulele Turks si Caicos in urma cu mult timp. Nava se afla la aproximativ 2 metri in apa. Are scari improvizate care permit accesul la intreaga nava.

Epava Loullia, Egipt

Loullia a fost un cargobot din Panama, construit in Suedia si lansat in anul 1952. La o cursa de la Aqaba la Suez cu balast, Loullia a navigat cu viteza mare spre Reciful Gordon din Stramtoarea Tiran, la 29 septembrie 1981. Din motive de siguranta echipajul navei a abandonat nava patru zile mai tarziu, iar in prezent epava se afla deasupra recifului.

restul pe Infoturism.ro