Queen Mary of Romania in the Communist Historiography: between Criticism and Eulogy jpeg

Ziua Oradei 2012 și dezvelirea statuii Reginei Maria

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 10 octombrie 2012

Ceremoniile organizate de Ziua Municipiului Oradea de anul acesta, pe 12 octombrie, dau prilejul unor importante celebrari legate de Casa Regala a Romaniei. Istoria urbei a fost, începand cu anul 1918, puternic legata de Familia Regala si mai ales de Regele Ferdinand Intregitorul si de Regina Maria. Prezenta Suveranilor în Oradea a avut, la începutul secolului al XX-lea, un mare rol în dezvoltarea ulterioara a vietii politice, culturale, economice si spirituale a orasului.

In dimineata de vineri, 12 octombrie 2012, va fi dezvelita statuia Reginei Maria, în fata Teatrului Regina Maria din Oradea. Seara, în sala teatrului va avea loc un concert simfonic de gala, urmat de un dineu oficial oferit de Primaria Municipiului cu ocazia zilei urbei.

La cele trei evenimente, Familia Regala va fi reprezentata de Altetele Lor Regale Principele Radu si Principele Nicolae ai Romaniei. De asemenea, va fi prezenta la Oradea Alteta Sa Imperiala si Regala Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, nepoata Reginei Maria si fiica Principesei Ileana.

Familia Regala va mai lua parte la o lansare de carte la libraria Diverta, în dupa-amiaza aceleiaşi zile.