Zilele orasului Cluj Napoca jpeg

Zilele orasului Cluj Napoca

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Claudia Mitrică
🗓️ 19 mai 2016

Orașul Cluj este cel de-al doilea oraș ca mărime din România, iar  zilele orașului atrage în fiecare an din ce în ce mai mulți turiști  Festivalul se va desfasura in peste 25 de locatii, va cuprinde peste 100 de evenimente si va antrena peste 50 de parteneri din randul asociatiilor, organizatiilor sau inCumpără acumstitutiilor clujene.

Datorita implicarii active a comunitatii clujene si a zecilor de propuneri venite in sprijinul conturarii programului, sub motto-ul “Orasul traieste”, va putem prezenta o editie cu totul aparte a Zilelor Clujului.Zilele Clujului, ediția 2016 vor avea loc în acest weekend, 19-22 mai. În urmă cu 6 ani a avut loc prima ediție a festivalului, iar de atunci acesta a devenit din ce în ce mai dinamic, diversificat și interactiv. Acest festival va avea loc în spațiie publice din oraș, în parcuri și piete, în cartiere și în zona centrală.

În cadrul festivalului se vor desfășura o serie de ateliere ce vor aduce în atenția clujenior și nu numai, diverse teme istorice. Tabăra civila și militară, ateliere de tehnici de mânuire a armelor sau de confecționare de măști medievale. Vor avea loc spectacole de fabule medieval sau prezentări ale taberei otomane. Vor avea loc demonstratii ale breslelor în iarmarocul medieval sau se vor reconstitui turniruri cavaleresti.