Viața pe front în scrieri personale jpeg

Viața pe front în scrieri personale

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 mai 2018

„Viața pe front reflectată în scrieri personale” este un proiect înscris de Arhivele Naționale ale României în Programul Național de Celebrare a Centenarului Primului Război Mondial și a României Mari.

Expoziția cuprinde o selecție de documente și fotografii din patrimoniul Arhivelor Naționale Istorice Centrale și a serviciilor/ birourilor județene ale ANR și este o reflectare a vieții românilor din anii participării României la Primul Război Mondial, din mai multe perspective umane. Astfel, intrarea României în război și decizia mobilizării este vizualizată prin memorii – multe încă inedite – ale unor scriitori, medici, preoți, cercetași, prizonieri români, soldați și ofițeri români, precum și printr-o selecție de poezii ale soldaților de pe front.

Expoziția reflectă și implicarea Casei Regale a României în război, în special contribuția Reginei Maria, dar și a numeroase doamne din înalta societate, soții și fiice de oameni politici și de militari, în chestiuni de organizare a supraviețuirii populației în spatele frontului și în Bucureștiul aflat sub ocupație.

Vor prezenta expoziția dl. dr. Ioan Drăgan, directorul Arhivelor Naționale ale României, dl. dr. Daniel Cain (Institutul de Studii Sud-Est Europene) și Anemari Monica Negru (realizatorul expoziției, Arhivele Naționale)