Viața în lumea lui Orwell: Coreea de Nord jpeg

Viața în lumea lui Orwell: Coreea de Nord

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 16 decembrie 2014

Cititorii care au cunoscut viața în spatele Cortinei de Fier înainte de 1989, mai ales în România, vor recunoaște în care acest volum multe dintre elementele vieții orwelliene care, în Coreea de Nord, continuă și astăzi, chiar într-o formă mult mai dură.

În Nimic de invidiat, jurnalista Barbara Demick a adunat poveștile unor nord-coreeni din orașul Chongjin, un loc în care străinilor le este interzis să ajungă. Evadați din statul totalitar coreean, cei șase oameni cu care jurnalista a stat de vorbă povestesc despre țara care, la lăsarea serii, se cufundă în întuneric din cauza lipsei curentului electric;țara în care colapsul economic produs de regim a cauzat o foamete ce a ucis jumătate de milion de oameni;țara în care un tată și copiii săi critică pe ascuns regimul, de frică să nu fie auziți de soția cetățean-model care îl idolatrizează pe Kim ir-Sen;țara în care o educatoare de grădiniță trebuie să le spună copiilor cât de norocoși sunt că s-au născut în Coreea de Nord, chiar și atunci când aceștia mor de foame.

Nimic de invidat. Vieți obișnuite din Coreea de NordAutor:Barbara DemickEditura Meteor Press;număr pagini:304;preț:25 lei