Ungurii despre români  Nașterea unei imagini etnice jpeg

Ungurii despre români. Nașterea unei imagini etnice

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 iulie 2014

Editura Polirom are în pregătire un volum extrem de interesant despre imaginea pe care o au ungurii despre români, originea și evoluția sa istorică. Senbat de Sorin și Melinda Mitu, volumul Ungurii despre români. Nașterea unei imagini etnicereprezintă o inedită incursiune în istoria mentalității maghiare, prin care autorii abordează o altă fațetă a vechiului conflict (mai mult la nivel de mentalitate coelctivă decât real) româno-maghiar.

Vom citi, așadar, despre imaginea românilor în istoriografia maghiară, despre relațiile dintre conducătorii Transilvaniei și cei ai Țării Românești, despre imaginea românilor în presa maghiară, despre portretul-robot al românului, văzut de la Budapesta, sau despre obiceiurile românilor, cultura populară ș.a. Lectura va fi, prin urmare, interesantă, astfel că așteptăm cu interes cartea. În fine, acest exercițiu de istorie a mentalitățillor ar merita și o analiză inversă, a imaginii pe care o au românii despre maghiari. Rezultatul ar fi mai mult decât interesant, iar analiza în paralel ar scoate la lumină profunzimile vechii dușmănii româno-maghiare.

Ungurii despre români. Nașterea unei imagini etniceAUTOR:Sorin Mitu, Melinda MituCOLECTIE:HISTORIAPRET:44.95 RON NUMAR PAGINI:424 

ungurii despre romani jpg jpeg