Ultimele săptămâni de vizitare a expoziției „Aurul și argintul antic al României” jpeg

Ultimele săptămâni de vizitare a expoziției „Aurul și argintul antic al României”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 3 aprilie 2014

Expoziția “Aurul și argintul antic al României” rămâne deschisă pentru vizitare până în data de 23 aprilie 2014, zi în care Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va adopta un program special, fiind deschis în intervalul orar 10.00-20.00.

Întrucât ultima zi de vizitare a expoziției coincide cu Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cei ce poartă acest nume sfânt, precum și derivate ale acestuia, vor avea acces gratuit în expozițiile muzeului, pe baza prezentării, la Casa de bilete, a unui act de identitate.

În cele trei luni ce au trecut de la inaugurarea expoziției, din 19 decembrie 2013, publicul iubitor de cultură a avut prilejul de a admira peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României, ce ilustrează o perioadă de peste șase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch).

MNIR aduce mulțumiri tuturor celor ce au vizitat expoziția, descoperind veleităţile artistice şi îndemânarea meșterilor de altădată, diversitatea şi bogăţia de forme a orfevrăriei dacice, pentru care stau mărturie brăţările plurispiralice de aur descoperite în zona cetăţii de la Sarmizegetusa Regia sau tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, dar și multe altele asemenea artefacte, de o valoare excepțională.

În perioada 24-29 aprilie 2014, expozițiile MNIR vor fi închise, această situație temporară fiind impusă de desfășurarea, în Holul Central al muzeului, a amplelor lucrări de închidere a expoziției „Aurul și argintul antic al României”.

Începând cu data de 23 aprilie 2014, expoziția va fi itinerată prin cel puțin 12 orașe din România, primul dintre acestea fiind Timișoara.

Pentru a fi la curent cu noutățile din cadrul muzeului, vă invităm să ne urmăriți în continuare, atât pe site-ul oficial al muzeului, www.mnir.ro, cât și pe pagina oficială de Facebook, http://www.facebook.com/MNIRpage.