Autor 1363 vizualizări


Asociația Turism Istoric organizează în perioada lunilor Octombrie – Noiembrie 2021 un stagiu de voluntariat pentru tineri intitulat: Tineri Voluntari pentru Patrimoniul Românesc. Acest stagiu se află la a treia ediție a proiectului.

Prin proiectul Tineri voluntari pentru patrimoniul românesc Asociația Turism Istoric propune unui număr de 48 de tineri din România o serie de stagii de voluntariat organizate, potrivit prevederilor Legii 78/2014, și prin care participanții – tineri elevi, studenți, absolvenți vor avea posibilitatea să lucreze timp de două luni într-un cadru organizat și să dezvolte o serie de activități cu relevanță pentru domeniul patrimoniului cultural și nu numai.

Pentru înscrieri si alte informatii

Fiecare participant va beneficia de un pachet de cursuri furnizate în cadrul proiectului, cursuri ce au ca finalitate dezvoltarea de competențe în domeniul comunicare online, public speaking, noțiuni de marketing online și organizare de evenimente și tururi ghidate, precum și despre voluntariat și implicare socială.

Deșfășurare

Sunt disponibile 48 de locuri pentru voluntari.

  1. Prima etapă va consta în înscrierea candidaților pe bază formularului de înscriere. Aceasta se va încheia în data de 9 Octombrie
  2. A doua etapă constă în participarea la cinci zile de workshopuri pentru ca voluntarii să dobândească informațiile necesare și pentru a defini planul traseelor, respectiv campania de promovare. Această etapă va avea loc între 12 – 16 Octombrie, între orele 13:00 – 17:30. Această etapă se va desfășura la Muzeul Național al Literaturii Române, str. Nicolae Crețulescu, nr.8. La finalul acestei părți ne propunem ca tinerii voluntari nu doar să aibă noțiuni teoretice, ci și un plan de promovare a unui traseu pe tema Turist în București. Vor fi patru module distincte fiecare insumând tehnici și metode în diverse domenii: ghidaj turistic și curatoriat, fotografie, comunicare online, public speaking. De asemenea vor fi discuții legate de voluntariat și importanța sa în domeniul culturii. *Dacă condițiile sanitare determinate de pandemia de SAR-COV-2 nu vor permite sustinerea acestor cursuri in maniera tradițională, acestea se vor desfășura online în săptămâna 11-16 Octombrie 2021 (cel mai probabil între orele 16.00 – 19.00).
  3. A treia etapă va urmări realizarea de către voluntari a 6 campanii de promovare și susținere a 6 tururi/ trasee culturale prin București, precum și a comunicărilor post eveniment în perioada: 18 Octombrie – 21 Noiembrie. Datele de desfășurare a traseelor vor fi alese/ trase la sorți de fiecare echipă în parte. *În cazul în care restricțiile vor fi majore, atunci vom pregăti aceste tururi astfel încât oricine are un telefon mobil să poată să le parcurgă.

Asociația Turism Istoric va elibera pentru fiecare participant care va parcurge programul de voluntariat integral un Certificat de voluntariat – document ce va putea fi folosit în viitor pentru demonstrarea experienței acumulate de voluntari în program. Acest document va fi de asemenea întocmit potrivit prevederilor Legii 78/2014, Art. 10.

Voluntarii vor avea la dispoziție un domeniu online pe care funcționă o platformă web exclusiv pentru îndeplinirea obiectivelor propuse prin prezentul proiect. Această platformă este concepută ca un laborator de idei și soluții de promovare a diferitelor monumente de patrimoniu material românesc pe care voluntarii vor alege să le pună în discuție.

ÎNSCRIE-TE AICI!

În timpul cursurilor se vor forma 6 echipe. În cadrul stagiului de voluntariat, fiecare echipă creată va avea de dezvoltat, pornind de la noțiunile dobândite în cadrul cursurilor de pregătire, câte o campanie de promovare pentru un traseu turistic ghidat, care să urmărească promovarea a diferite obiective de patrimoniu, precum și derularea efectivă a tururilor ghidate.

Materialele rezultate în cadrul fiecărei campanii vor fi postate de către voluntari pe platforma online deja lansată și pregătită să fie utilizată.

Aici puteti vedea rezultatele tururilor din anii trecuți precum și testimoniale despre proiect

Poriect desfășurat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului. Alti parteneri: Revista Historia, OAR Bucuresti, Muzeul National al Literaturii Romane