Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, între 17 şi 25 septembrie, în Parcul Tineretului din Bucureşti jpeg

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, între 17 şi 25 septembrie, în Parcul Tineretului din Bucureşti

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 17 septembrie 2012

Cea de-a zecea ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară se va desfăşura în perioada 17-25 septembrie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti, evenimentul fiind dedicat segmentului educaţional al pieţei de carte.

Evenimentul este organizat de Radio România, în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Dedicat segmentului educaţional al pieţei de carte, târgul va fi deopotrivă o platformă de prezentare a celor mai recente apariţii din domeniu, dar şi un eveniment dinamic şi interactiv, cu lansări de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri şi concursuri.

La eveniment vor participa peste 35 de edituri româneşti şi străine reprezentate în România, agenţii de distribuţie de carte, alături de producători în domeniul cărţii şcolare, al jocurilor educative şi al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar.

În oferta ediţiei se regăseşte o gamă completă de manuale şi auxiliare şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei:materiale didactice pentru toate nivelurile de studiu, o varietate de titluri cuprinse în bibliografia şcolară, software educaţional de ultimă generaţie şi lecţii interactive pe suport multimedia, noutăţi editoriale aflate în portofoliul celor mai importante edituri din România.

Totodată, târgul continuă campania de donaţie de carte pentru bibliotecile rurale din România. Astfel, vizitatorii şi expozanţii prezenţi la târg sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale. Din 2010, când a fost lansat proiectul "Cărţile se întorc acasă", au fost donate peste 41.000 de volume, care au fost direcţionate către biblioteci rurale din aria de acoperire a studiourilor teritoriale Radio România.

Liceenii bucureşteni sunt invitaţi la competiţia lecturii, în cadrul Concursului naţional de lectură "Mircea Nedelciu". Câştigătorul locului I va participa la finala concursului, care va avea loc cu prilejul Târgului Internaţional Gaudeamus-Carte de Învăţătură, 21-25 noiembrie, Bucureşti.

Gaudeamus Carte Şcolară găzduieşte şi expoziţia de fotografie "Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului", cuprinzând lucrări originale semnate de Jean Marc Godès, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a târgului. Între artă fotografică şi poezie, creaţiile semnate de Godès pun în scenă o lume plină de candoare, proaspătă şi vie, în care există un singur protagonist-cartea.

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară poate fi vizitat de luni până sâmbătă, între orele 11.00-19.00, şi duminică, între orele 10.00-16.00.

Intrarea la târg este liberă.

sursa:http://www.mediafax.ro