Stalinismul de fiecare zi  Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930 jpeg

Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 13 iunie 2016

Editura Corint prezintă o nouă carte în colecția Istorie, potrivită pentru adulții interesați nu doar de perioada stalinistă, ci în general de istoria secolului al XX-lea:Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930.

Sheila Fitzpatrick și-a asumat cu îndrăzneală să schimbe perspectiva asupra modelului totalitar, oferind în această lucrare clasică o interpretare provocatoare, „revizionistă”. Autoarea descrie modul în care cetățenii sovietici au încercat să ducă un trai obișnuit, în condițiile neobișnuite ale regimului stalinist. Ni se propune o explorare temerară și originală a comunismului sovietic, a acelei laturi invizibile pe care propaganda oficială a ascuns-o cu grijă. Destine de victime și torționari, anonimi și oameni celebri, defavorizați și privilegiați ne sunt înfățișate în contextul tenebrosului deceniu al patrulea, la apogeul Marii Terori.

„Este o foarte bună monografie;superb scrisă, clar organizată și bine documentată. Relatarea autoarei Sheila Fitzpatrick despre viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930 poate fi citită de cei interesați nu doar de perioada stalinistă, ci în general de istoria secolului al XX-lea.” Chris Ward, The Russian Review

Cartea a fost publicată sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, fiind una dintre câștigătoarele primei ediții a Concursului de Manuscrise organizat de IICCMER.

stalinismul de fiecare zi 2  jpg jpeg